berken boom snoeien.

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 29/04/2006 - 00:28
antonvegt

berken boom snoeien.

Hallo
Ik heb een berkeboom naast mijn raam staan, alleen neemt hij teveel licht weg. Nou wil ik hem graag uitdunnen. Kan iemand me vertellen hoe en wanneer ik dat moet doen.

za, 29/04/2006 - 01:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

In ieder geval niet nu. Omdat de sapstroom op gang is gekomen gaat hij ontzettend bloeden. Snoeien kan van eind zomer tot ongeveer de kortste dag.
Hoe U een berk uitdunt verschilt van boom tot boom. In ieder geval kunnen kruisende takken worden weggehaald. Zeer sterk snoeien is echter niet aan te raden omdat grote snoeiwonden niet snel dichtgroeien en dus een gemakelijke toegangspoort vormen voor diverse schimmels.
Als U uzelf deze klus niet toevertrouwd kunt U altijd een ervaren hovenier inschakelen. Dat kost geld maar is waarschijnlijk beter voor uw eigen veiligheid en de gezondheid van de berk.

Gegroet, de tuinprins

zo, 21/05/2006 - 17:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een algemene regel is dat je niet meer dan 20% mag snoeien in een boom, anders krijgt hij energie teveel en dat kan leiden tot waterlot (kleine vrij nutteloze bosjes takken)
Dus daar moet u ook even op letten

ma, 04/09/2006 - 06:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de reactie, ik kan dus nu nog niet mijn berkenboom gaan snoeien begrijp ik. Dan nog een vraagje; Kan een berk ook pluizen geven? Ik heb het zelf nog niet gezien, maar mijn buren klagen dat ze last hebben van pluisjes in de vyver en die zouden van mijn boom komen.

vr, 17/11/2006 - 12:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

hi

wij bezitten een berkenbos, maar hebben daarvan nog nooit pluisjes gezien.
dus ik denk dat jouw buren last hebben van een anti natuurlijk iets

Onderwerp gesloten