Agave americana

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 28/04/2006 - 23:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Agave americana

Hallo,

Heb vandaag nog iets nieuws gekocht, zoals de titel reeds laat vermoeden: een agave americana. Nog een vrij jonge plant, zo'n 10 cm hoog en aan 2,50 kon ik hem maar moeilijk laten staan. Ik heb helemaal geen ervaring met agave, dus alle tips zijn van harte welkom. Bedoeling is om hem als kuipplant te houden, volle grond lijkt me iets te risicovol. Ik las dat je hem 's winters droog moet houden maar in de groeiperiode (begin?) rijkelijk moet bemesten en water geven. Wat houdt rijkelijk bemesten in? Om de twee weken? En welke voeding gebruik je dan best?

Groeten

vr, 28/04/2006 - 23:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

in de zomer uitplanten en geef regelmatig gedroogde koemestkorrels en uw plant is dubbel zo groot geworden op het einde van het seizoen.uit doen einde oktober ,begin november als het niet te regenachtig is anders iets vroeger.agave americana kan 2 a 3 c vorst verdragen ,zelfs iets meer wanneer deze in een droge omgeving staat.in de winter bijna geen water.
groeten

za, 29/04/2006 - 01:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

De grond bestaat hier uit klei, lijkt mij niet echt geschikt om een agave in uit te planten. Klei heeft de eigenschap dat het slecht waterdoorlatend is terwijl een agave een goede drainage wil. Misschien als ik een heuveltje aanleg maar dat zie ik niet echt zitten.

Groeten

ma, 01/05/2006 - 13:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb wat opzoekingswerk gedaan, blijkt dat ik geen americana heb gekocht zoals vermeld in de winkel maar waarschijnlijk een schidigera. Langs de rand van de bladeren lopen witte draden, iets wat je alleen ziet bij schidigera en filifera.

Vb. Agave schidigera:

Agave americana
za, 06/05/2006 - 19:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is de agave die ik gekocht heb, wat denken jullie? Volgens mij is het een schidigera.

Agave americana
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag