Bolcatalpa

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 27/05/2005 - 04:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bolcatalpa

Wij hebben sinds 2 jaar 10 bolcatalpa's staan in onze tuin .
Nu is er ene bij waarvan de uiteinden niet uitlopen alhoewel de anderen reeds een 4-tal weken uitgelopen zijn .
Nu zie ik dat er langs de stam een 3-tal scheuten ontstaan zijn .
De kruin is nog niet gesnoeid geweest en heeft takken van een 40cm .
Moet ik de kruin snoeien of is de boom verloren ?

za, 28/05/2005 - 19:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wanneer er uitlopers op de stam verschijnen vrees ik het ergste, de bolcatalpa is namelijk geënt boven op een onderstam wanneer de ent bevriest (gebeurt wel meer bij jonge geënte bomen) komen er scheuten op de onderstam en heb je geen bolcatalpa meer maar een catalpainfo-icon bungei of de gewone boomvorm.
PS: Wanneer je de boom moet vervangen zorg ervoor dat je de juite stammaat neemt (hoogte van grond tot de ent) er zijn namelijk verschillende hoogten te koop.

ma, 30/05/2005 - 17:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou de scheuten langs de stam eraf snoeien en ook de kruin nog kort snoeien, tot op 10 cm. En dan maar afwachten...........
Loopt hij helemaal niet meer uit, dan is er niets meer aan te doen en ben ik bang dat hij bevroren is. Dan zul je een nieuwe bolcatalpa moeten aanschaffen op de maat van de anderen. Maar misschien heb je geluk. Overigen is een catalpainfo-icon een boom die wel op een zo warm en beschut mogelijk plekje moet staan. Hij komt uit het zuiden dus..........Veel succes!

ma, 11/07/2005 - 21:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo, ik heb pas ook een bolcatalpa gekocht maar bij het vervoeren is hij bovenin helemaal afgebroken! Nu heb ik de stam nog wel geplant in de hoop dat het nog wat wordt. Heeft hij nog een kans of is het een verloren zaak?

Onderwerp gesloten