Conifeer zakt uit - graag tips of suggesties

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 09/08/2015 - 21:40
middendeslands

Conifeer zakt uit - graag tips of suggesties

Wij hebben een conifeer die alleen staat, maar sinds kort uit elkaar begint te zakken, zie de foto. Afgelopen winter was een flinke tak onder het gewicht van sneeuw uitgezakt (2 meter). Inmiddels zie ik dat meer takken uitzakken, dus ik vrees dat het nog vaker gaat gebeuren.
Ik vraag me af of hier wat aan te doen is middels snoeien? De conifeer begint ook behoorlijk hoog te worden en wordt eigenlijk ook te breed voor onze tuin. In de 4 jaar dat wij hier wonen heb ik hem nog niet gesnoeid - andere dingen hadden eerst prioriteit, maar dat begint zich nu te wreken.
Hebben jullie suggesties of tips voor het temmen van deze conifeer? ik ben bang voor het zomaar weghalen van takken, omdat ik gelezen heb dat snoeien tot het bruin de boom onherstelbaar beschadigd.

Conifeer zakt uit - graag tips of suggesties
zo, 09/08/2015 - 22:31
GreenConnection

Het komt veel voor, dat zuilconiferen op oudere leeftijd 'uitzakken'. Snoeien is geen optie, want dan krijg je bruine gaten te zien, die moeilijk dichtgroeien. Toppen is wel mogelijk. Je kunt met een rubber band de takken bijeen binden om zo uitzakken te voorkomen.

wo, 12/08/2015 - 10:36
middendeslands

Ik hoopte op iets anders, maar het lijkt me inderdaad de enige optie! Bedankt voor het meedenken!

Onderwerp gesloten