cursus druiventeelt

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 15/03/2007 - 16:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

cursus druiventeelt

Is er in de buurt van Turnhout (Belgie) een praktische cursus over het snoeien e.d. van druiven?
Bij ons nieuwe huis hebben we zowel buiten als binnen in een kas verschillende soorten druiven. Het laatste half jaar is daar nu niks aan gedaan. Hoe ga ik ze redden? Als eerste water geven?
Met de boeken kom ik er zo 1,2,3 niet uit, en heb daar op het moment ook het geduld en de tijd niet voor. ik wil prakisch aan de slag kunnen.

za, 05/05/2007 - 13:10
adriaan01

het snoeien van een druif is ten eerste niet gemakkelijk
het beste blijkt altijd nog om de druif te verjongen dit betekend dat elk jaar een andere tak als hoofd tak genomen wordt precies weet ik het ook niet maar ik weet wel dat de druiven al gesnoeid hadden moeten zijn het moet n.l. voordat de temperaturen stijgen omdat dan de sap stroom weer op gang komt.
een druif heeft niet bijzonder veel water nodig het is ook goed dat het voor hem nodig wordt te gaan wortelen dus alleen als het echt heel droog weer is.

je zou het ook even kunnen vragen bij tuincentrum marechal in turnhout misschien kunnen die het je duidelijk en precies vertellen en uitleggen (ps deze hebben goede planten voor weinig.)
groeten adriaan

zo, 18/11/2007 - 13:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Adriaan voor het adres. Het is zeker geen gemakkelijke opgave. Ondanks het vele werk was er nu te laat gesnoeid en helaas geen opbrengst door de witziekte. Nu de uitdaging van de wintersnoei en hopelijk een nieuwe start. Maar mocht er nog iemand weten waar er lessen te volgen zijn dan graag.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag