haag snoeien

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 16/02/2009 - 19:38
gerdaintilburg

haag snoeien

Hoe breed kunnen hagen worden?
Voor mijn cursus wil ik graag weten hoe breed een beukhaag, een Thujainfo-icon haag, en een Cupressocyparisinfo-icon leylandii kunnen worden, en tot hoe smal deze gesnoeid mogen worden. Ik heb me suf gezocht op internet en in de boeken maar ik kan het niet vinden. Alvast bedankt!

ma, 16/02/2009 - 20:09
Morty

een beukenhaag kunt u scheren in het groeiseizoen. bij voorkeur niet te diep omdat dan de stam zichtbaar wordt. Een thujainfo-icon moet ook gescheerd worden (bij voorkeur vaak hele kleine beetjes om een mooie haag te krijgen) niet in het oude hout snoeien want dat levert een lelijk iets op (een haag kun je het dan niet meer noemen) voor cupressocyparisinfo-icon geldt dit ook. over de maximale breedte kan ik u niets vertellen helaas, dit hangt af van de manier waarop deze gesnoeid word

ma, 16/02/2009 - 20:16
Hendrik Jan

Hier is geen algemeen antwoord op elke haag heeft een eigen groei wijze.
Snoeien tot 45 cm moet mogelijk zijn, dan moet je de haag natuurlijk wel jaarlijk goed bijhouden/snoeien.
Een Cupressocyparisinfo-icon leylandii kan verschrikkelijk breed worden 2 tot 3 meter, een leylanddi kan ook ontzettend hoog worden.
LET OP: een Thujainfo-icon en zeker een leylandii kan absoluut niet meer tot in het dode hout worden terug gesnoeid, loopt niet meer uit.
Een Taxusinfo-icon is terug te snoeien tot op de stam, groeit gewoon weer uit.
Een leylandii zeker 2x per jaar goed snoeien, een Thuja 1x tot 2x per jaar snoeien.
Als je een beukenhaag (niet te verwarren met de haagbeuk)vooral in het begin niet goed (liefst 2x) snoei loop je ook kans op een kale stam, vooral aan de onderkant.

Onderwerp gesloten