[ kersenboom ] wortels overlast, snoeien?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/01/2008 - 17:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

[ kersenboom ] wortels overlast, snoeien?

Beste,

Na even gegoogled te hebben ben ik op dit forum beland in de hoop op goed advies... Ik heb in mijn tuin een flinke kersenboom. Deze begint inmiddels overlast te veroorzaken door de grote wortels die deze boom produceert. Vorig jaar heb ik al een wortel afgezaagd om de omheining rond mijn tuin stevig te kunnen funderen. Nu is er nog een wortel, van zo'n 10 cm doorsnede, die onder het straatwerk van mijn terras groeit.

Mijn vraag: kan ik deze wortel zo weghalen (doorzagen en eruit halen) of kan dit niet omdat dan bij de eerste de beste storm de boom omvalt? Alvast hartelijk dank.

vr, 24/08/2007 - 22:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

af en toe een flinke wortel doorzagen kan wel maar niet steeds aan dezelfde kant.ook niet elk jaar want dan staat hij niet stevig meer.

di, 04/09/2007 - 15:35
tuingek

ik zou het niet doen omdat u de stabieliteit van de boom steeds meer weghaalt
en de kans is aanwezig dat hij omwaait

of niet genoeg voeding kan opnemen en dan met het gevolg dat de boom dood gaat of geen kersen meer geeft

za, 12/01/2008 - 17:04
dutchjumbo

Hallo, even kijken of dit al enige tijd oud onderwerp weer tot lebven gewekt kan worden. Het zit zo, ik ben wat graszoden aan het verwijderen voor de aanleg van een pad. Nu stuit ik op cica 1,25 meter van de stam van een kersenboom op een dikke wortel (3 cm doorsnede) die vlak onder de graszode ligt. Ik heb nog niet rond de hele boom gespit om te zien hoeveel wortels de boom heeft. Weet iemand nog iets toe te voegen aan de bovernstaande (tegenstrijdige)reacties? De boom is circa tien jaar oud en ruim drie meter hoog.
Groet,
Willem

Onderwerp gesloten