miscanthus

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/09/2006 - 23:53
pia zz

miscanthus

Onlangs las ik op een grassensite, dat je de siergrassen `Miscanthusinfo-icon``in het verre najaar, vlak voor de nachtvorsten, mag gaan snoeien, zodat in de winter de afgestorven bladen niet overal in de tuin terecht komen. Zelf heb ik deze Miscanthussen ook in de tuin staan, maar ik ben bang, dat als ik ze in het najaar snoei, ze misschien in gaan vriezen in de winter, Heeft iemand hier ervaring mee, om ze al zo vroeg terug te snoeien?
Groetjes Pia.

wo, 13/09/2006 - 21:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helaas heb ik er geen eigen ervaring mee. Meestal houden de Miscanthusinfo-icon juist hun blad vast en zijn dus decoratief tot laat in de winter. Zo ook de mijne doie uit de M. sinensis groep komen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen zoals M. floridulus die z'n blad wel loslaat. Daar deze geheel winterhard is suggereert dit dat vroeg snoeien geen kwaad kan. Overigens is het niet zo dat het blad dat mijn grassen loslaten overal door de tuin vliegt. Het ligt meer in een krans om de moederplant en ik verwijder het (waar nodig) in het voorjaar. Het merendeel verteerd ter plekke.

M.vr.gr.,
Ruud

wo, 13/09/2006 - 22:36
tuinprins

Ik kan me niet herinneren dat het afgestorven blad van mijn Miscanthusinfo-icon zich door de hele tuin verspreidt. Volgens mij blijft het de hele winter aan de plant zitten. Gewoon laten staan tot eind februari en geniet van het wintersilhouet.

do, 14/09/2006 - 01:06
anoniem (anoniem geplaatst)

De M. floridulus (=giganteus) beter tijdig afknippen, anders vind je later de bladeren inderdaad verspreid in je hele tuin terug!

do, 14/09/2006 - 12:26
pia zz

Dank je wel voor jullie reactie's,het gaat hier om een M. Variegatus. staat op een hoek dus in het najaar waait de wind de afgestorven bladen alle kanten op . Maar dan toch beter te wachten op het voorjaar.
Groetjes Pia

di, 20/02/2007 - 14:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik heb een zestal maanden geleden een huis met grote tuin gekocht en ontdek nu pas welke bloemen / planten er in mijn tuin staan!

Zo staan er twee miscanthusinfo-icon planten achteraan een een vijftal vooraan in de tuin. Ik las reeds dat deze rond deze periode (eind februari) mogen gesnoeid worden. Ik ontdekte vanmorgen enkele groene sprieten (momenteel is de plant licht bruin). Mogen de takken met 'pluimpjes' ook mee gesnoeid worden of moeten die blijven staan? De bladen mogen weg neem ik aan?

Geef me aub raad! Alle hulp is welkom voor een beginneling als ik! :-) Groetjes A. Leroy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag