notenboom

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/09/2009 - 15:06
cinthy

notenboom

We hebben in onze tuin een notenboom staan van 90 jaar oud. Een paar jaar geleden hebben we de voorbereidingen laten doen om onze carport te plaatsen naast de notenboom. Blijkbaar zijn de wortels hierdoor beschadigd want sindsdien gaat het bergaf met onze fantastische notenboom. We hebben dan een boomverzorger laten komen die de boom iets heeft ingesnoeid en mineralen? aan heeft gegeven. Sindsdien krijgt hij opnieuw kleine takjes. Maar de buitenste rand is nog altjd in dode takken. Nog steeds begint hij vroegtijdig zijn bladen te verliezen en terwijl ie vroeger een massa noten had, moeten we het nu doen met een twintigtal hele kleine noten. We zijn echt verzot op onze boom en zouden hem graag in zijn glorie hersteld zien. Weet iemand ook hoe oud een notenboom kan worden?

Hopelijk krijgen we vlug reacties hierop. Alvast bedankt.

za, 12/09/2009 - 17:11
bomensnoeier

notenboom kan heel oud worden

alleen door een carport te willen plaatsen en daarmee een deel wortels te beschadigen heb je het zwakste punt van de boom te pakken

beter is het nu om boomverzorger het dode hout te laten verwijderen en zo min mogelijk werkzaamheden te doen onder de kroon van de boom

is er naast de boom ook bestraat en aangetrild?

zo, 13/09/2009 - 13:32
cinthy

Nee, we hebben niet bestraat of aangetrild. We weten dat we een boomverzorger moeten laten langskomen en ik vermoed dat dit het juiste moment is, maar wie kent een goeie in de streek van Roeselare ?

di, 22/09/2009 - 21:50
fredd

ik kan u daarbij helpen maar ik verondersel dat er geen namen noch tel nr mogen gegeven worden op dit forum.ik woon nl in de streek.
mvg

di, 22/09/2009 - 23:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

e-mail adres kan toch wel, mijns inziens

di, 22/09/2009 - 23:34
fredd

mij goed met toestemming van moderator
mvg

do, 29/10/2009 - 23:26
alb smedinga

is wel oppassen geblazen snoei een altijd in de zomer als er blaad aan zit, dan overgroeien de wonden beter en sneller
in de winter heb je heeleel kans dat ie gaat bloeden
groet van groenisleven

vr, 30/10/2009 - 18:24
fredd

de beste periode om een noteboom te 'snoeien' lees een onderhouds beurt geven is als de noten er nog aan hangen !
dit betekend dat je dan de takken kan weghalen die mekaar kruisen of ofgroeiende takken enz.... de boom een beetje vorm geven zonder daarin te overdrijven.
mvg
p.s. is Cinthy nu al geholpen om die boom te komen bekijken ?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag