Snoeien haag Photinia Fraseri Red robin

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/04/2008 - 21:25
jeroen1809

Snoeien haag Photinia Fraseri Red robin

Hallo,

Wij hebben op de erfafscheiding samen met de buren een photiniainfo-icon fraseri red robin in een rij geplant. De bedoeiling is om hier een dichte haag van te laten groeien tot circa 1,5 meter hoog. De planten zijn nu ongeveer 1 meter hoog.

De tuinman van de buren heeft nu al meerdere malen (in 1 jaar) de haag gesnoeid en de gaten vallen erin. Hij geeft aan dat je 5 keer per jaar de haag moet snoeien om de groei te bevorderen en hem dichter te krjgen.
Hij snoeit ook steeds op die meter af. Na een jaar zien we geen verschil toen die planten in de grond gingen. En de buren zweren bij deze man en zeggen dat het een tophovenier is. wij bet***elen deze aanpak bij deze plant.

Op internet lees ik dat je plant(in de haag) hooguit 2 keer per jaar bijknipt. En je de plant eerst op de gewenste hoogte laat groeien en dan past bijknipt.
Heeft iemand hiermee ervaring hoe je dit opbouwt tot een mooie, dichte haag van 1,5 meter hoog?
Tevens vragen wij ons nu af hoe diep de haag moet worden want je kijkt er nu dwars doorheen(hij is iets van 20 cm diep). Wij denken nu iets van 60 cm, weten jullie dat?

wo, 09/04/2008 - 02:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vergeleken met een ligusterhaag of een haagbeuk, is Photiniainfo-icon niet een dichtgroeiende haagstruik te noemen. Je zult dus een dikkere haag moeten laten groeien om een enigzins gesloten effect te bereiken. De groei van de struik is nu eenmaal losser. Hoe meer je snoeit, hoe meer vertakking er onstaat, dus ook hoe dichter het resultaat.
Als je de plant laat doorgroeien en dan pas knipt, krijg je een vertakking in de hogere delen, dus blijft de onderkant kalig.

wo, 09/04/2008 - 21:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vijf keer per seizoen snoeien is inderdaad veel beter... voor de portemonnee van de tuinman. Twee keer per seizoen is meestal genoeg, alleen zeer sterk groeiende struiken doe je eventueel een derde keer.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag