welke boom op een oprit?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 29/03/2005 - 13:23
dietsje

welke boom op een oprit?

Hallo
Wij zijn op zoek naar bomen voor op de oprit (20x5).
We zouden liever iets anders hebben dan die typische bolboopjes (vb catalpainfo-icon). De bomen die ik kan terug vinden worden allemaal tussen de 10-25m hoog... wat dan weer te hoog is omdat sommige bomen dichter tegen het huis zouden gezet worden.
De Amberboom vind ik heel mooi maar die geeft dan weer een sap af waar de auto's niet goed tegen kunnen.
Wie heeft er nog goede tips?

Bedankt
Dietsje
(een beginneling in de tuin)

di, 29/03/2005 - 23:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien is knotwilgen iets?

zo, 08/05/2005 - 17:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

misschien Fagusinfo-icon sylvatica 'Dawyck'

wo, 06/07/2005 - 03:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik begrijp dat je geen grote boom op je oprit wilt. Je zult dan moeten kiezen voor een boom met een stijl opgaande kroon zodat je niet hoeft op te kronen. bijvoorbeeld een sierpeer. Of je kiest voor een leiboom. Het gevaar van lindes is natuurlijk wel de honingdauw. Dat is weer funest voor de lak van je auto. Maar veel andere soorten zijn ook te houden als leiboom. Ook fruitbomen. Alleen oppassen dat er geen appels op je auto vallen. Veel succes met het maken van een keuze. groet Wout

wo, 20/07/2005 - 15:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben een iets minder lange inrit en hebben lei-platanen; je koopt deze bomen op een bepaalde hoogte (onze zijn ca. 3,5 - 4 meter) en ze moeten elk jaar gesnoeid worden zodat ze niet of niet te ver boven de lei uitsteken. Bovendien wordt door het terugsnoeien en leiden ook de breedte bepaald en heb je minder last van overhangende takken. Platanen hebben geen hinderlijke plak en een mooi gevormd en gekleurd blad. Niet iedereen vindt de geschilferde bast mooi, maar die komt in Nederland niet zo vaak voor; is nl. afhankelijk van een vrij constante en warme temp. Er zijn overigens wel meer bomen die geleid kunnen worden behalve linden en platanen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag