Cercidiphyllum japonicum ziekte of droogte?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 21/08/2019 - 22:22
Lin (anoniem geplaatst)

Cercidiphyllum japonicum ziekte of droogte?

Hoi, ik heb een vraag mbt mijn pendelum boompje. Deze staat nu sinds 2 weken in de volle grond. Hij schijnt het niet leuk te vinden. Hij voelt droog aan terwijl de grond iedere dag veel water krijgt. Hij staat in half zon. Iemand ooit hetzelfde probleem gehad met een boom? Ik heb de grond net wat losser gemaakt om te kijken of het water de wortels wel bereikt, deze voelt wel gewoon vochtig aan.

Is er een bepaalde grond of voeding die ik de plant kan geven om 'm een boost te geven?

Groetjes Lin

wo, 21/08/2019 - 23:35
GreenConnection

Midden in de zomer een boom planten, ook al is het vanuit een pot, is niet risicovrij. Geef voldoende water en hou de plant voorlopig uit de felle zon. Zet er desnoods een parasol boven.

di, 27/08/2019 - 14:51
GreenConnection

@Lin: mee eens?

do, 29/08/2019 - 18:21
WiPe

Die is te diep geplant. Dat zie je heel vaak bij planten in potten. De wrtelhals, de plek waar de stamvoet wat greder wordt en waar de wortels beginnen, zit bij bomen in pot altijd wat dieper ind e pot. maar als je die gaat planten moet die extra grond er wel af. 

Cercidiphylluminfo-icon japonicum 'Pendulum' blijft kleiner dan een gewone cercidiphyllum, maar het wordt toch nog een aardig boompje. Het is mijn inziens dus geen boompje om in een terrastegel vlak naast de schutting te zetten. Je zet die beter in de grond en minstens een meter of twee van de buren vandaan. 

Cercidiphyllum japonicum 'Pendulum'
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag