Kleine bomen in voortuin

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/04/2016 - 20:41
Deadstar

Kleine bomen in voortuin

Hallo,
Ik heb een voortuin van 4 meter diep en 11 meter breed. Over de breedte wil ik een aantal boompjes planten voor de sier en de privacy vanaf straat.
Heeft iemand tips voor boompjes die er leuk uit zien (liever geen struiken) die niet zo groot worden. De galerij van de bovenburen zit op 2,5 meter hoogte boven onze tuin en wil niet dat ze daar overheen groeien.
Ook zou het fijn zijn als er niet heel veel snoeiwerk/onderhoud aan nodig is, omdat ik zelf een spierziekte heb en altijd iemand moet laten werken voor me. (ooit een klein amandelboompje aangeschaft die na 4 jaar ineens met ruim 2 meter per jaar groeide)
Zelf zat ik te denken aan vijgenboompjes omdat ik die gewoon erg mooi vind. Is dit een optie of groeien deze uit de kluiten naar verloop van tijd.
Bedankt!

za, 09/04/2016 - 21:46
GreenConnection

Gezien de maximale hoogte van 2,5 m., ontkom je niet aan jaarlijks een snoeibeurt. Een vijg behoort tot de snelle groeiers.

ma, 11/04/2016 - 14:45
Boomkwekerij Ebben

Misschien is een Japanse esdoorn een idee. Er zijn vele verschillende cultivars, ook bomen die klein blijven en meer in de breedte groeien. De Acerinfo-icon palmatum 'Dissectum' bijvoorbeeld groeit heel langzaam en wordt maximaal 2,5 meter. Snoeien is niet nodig.
Een andere mogelijkheid is een geënt treurboompje, bijvoorbeeld een treuriep. Deze hebben al een definitieve hoogte en groeien meer in de breedte en natuurlijk omlaag.
Succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag