Klimophaag

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 28/09/2017 - 17:57
jippie

Klimophaag

Beste plantenliefhebbers,

Wederom zet ik iets op het forum m.b.t. de klimophaag. Dit probleem heb ik eerder geplaatst maar het is nog altijd niet opgelost. Daarom wil ik nogmaals een beroep op jullie doen om te kijken of het probleem alsnog opgelost kan worden.

Op een van de foto's zie je 2 klimophagen. Een van deze hagen groeit goed. De bladeren zijn mooi groen en moet deze regelmatig snoeien. Daarentegen is de andere haag niet mooi groen (zie de andere foto) en groeit de haag heel slecht. Deze zomer heb ik de haag niet eens hoeven snoeien. Hieronder zal ik e.e.a. uitleggen over de staanplaats van de hagen.

De mooie groene haag staat tegen het huis aan. Krijgt 's morgens de zon en staat vanaf een uurtje of 12 weer in de schaduw. De slechte haag staat vanaf 10.00 tot 's avonds 20.00 uur in de zon (in de zomer). De slechte haag staat aan het einde van de tuin en krijgt dus veel water te voorduren als het regent. De slechte haag geef ik 2x per jaar (voor- en najaar) gewone mest.

Ik hoop dat jullie hier wat mee kunnen en zie jullie reacties met belangstelling tegemoet. 

Alvast heel erg bedankt.

Goede klimophaag
Slechte klimophaag
Slechte klimophaag
do, 28/09/2017 - 20:04
peterplant

Verschil in groei moet hier in de grond gezocht worden. Je geeft zelf al aan dat de slechte haag meer water te verduren krijgt. De slechte hederahaag staat op grond die of natter is, of slechter water doorlaat of een storende laag bevat enzovoorts, enzovoorts. Je zult moeten graven of moeten boren om het probleem op te sporen en te verhelpen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag