parottia persica en styrax officinalis

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 08/09/2017 - 18:02
koelkast

parottia persica en styrax officinalis

hallo,

is het mogelijk om de parottia persica burgundy en styraxinfo-icon officinalis in toom te houden? Door veel te snoeien en zo?

bvd

vr, 08/09/2017 - 19:30
peterplant

Met een beetje beleid is elke plant te snoeien. Ook je Parrotiainfo-icon en Styraxinfo-icon laten zich prima snoeien. Probeer een beetje op de vorm te letten en knip er geen kadetjes van.

vr, 08/09/2017 - 20:31
koelkast

dankje, maar kan ik ze ook laag houden, 2,5 meter? aangezien ze joekels worden

za, 09/09/2017 - 08:23
tuinprins

Parrotiainfo-icon persica is prima te snoeien. Ik wel eens foto's gezien waar ze als een soort leiboom werden behandeld. Styraxinfo-icon vind ik niet geschikt voor snoei omdat je dan al snel de vorm van de boom verpest. Overigens is Styrax japonicus is een betere keus dan Styrax officinalis omdat de eerste beter winterhard is.

Ik zou Styrax geen 'joekel' van een boom willen noemen. Blijft met gemiddeld 5-6 meter voor een boom aan de kleine kant. Parrotia kan zonder snoei wel uitgroeien tot een flinke boom maar je het hier ook soorten die minder groot worden. "Persian Spire" is een opgaand groeiende soort en beter geschikt voor minder grote tuinen. Is nog niet zo lang in de handel dus beschikbaarheid kan een vraagteken zijn. "Jodrell Bank" is ook redelijk opgaand groeiend maar is helaas moeilijk verkrijgbaar.

Als je een 'boom' op 2,50 meter wilt houden is het misschien beter om voor een meerstammige struik te gaan. Bij de Japanse esdoorns heb je mooie cultivars die niet zo snel groeien en beter geschikt zijn voor de kleine tuin dan bomen die door veel snoei er meestal niet mooier van worden.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag