Schimmel in amerikaanse sering?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 29/03/2021 - 16:03
Sonj@

Schimmel in amerikaanse sering?

Langs een tuinmuur hebben we een haag van Amerikaanse sering. Maar helaas lijkt deze in de winter een enorme knauw te hebben gehad. De onderlaag is dor en dood en heeft op sommige takken zitten witte stippeltjes. Een van de 6 planten lijkt helemaal dood te zijn een aantal anderen half half. Herkent iemand dit? Zou dit een schimmel zijn en zo ja valt dit nog te redden? Ook herplanten in geval van een schimmel wellicht niet slim want zou de bodem aangetast kunnen zijn....?

Schimmel in Amerikaanse sering?
Schimmel in Amerikaanse sering?
ma, 29/03/2021 - 20:25
peterplant

Dit is gewoon vorstschade. Geen schimmelaantasting. Het is afwachten of en hoe de plant zich herstelt.

ma, 29/03/2021 - 21:04
Sonj@

Dankjewel voor je bericht, is het slim om zoveel mogelijk dood hout weg te knippen of beter om de plant nog even tot rust te laten komen?

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag