drassig eilandje

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 08/08/2004 - 19:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

drassig eilandje

we overwegen een huisje te kopen op een drassig eilandje in het plassengebied nabij Gouda. Terrassen en paden van tegels zijn ernstig verzakt, houten vlonders zijn verrot. Hoe kun je het beste een terras en paden maken op een dergelijke ondergrond. Is grind op nidaplast lichter van gewicht dan tegels? En heeft het zin om het hakselmateriaal van versnipperde takken als paden te gebruiken of is dat voor te korte duur?

do, 12/08/2004 - 18:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou ook even nagaan hoe stabiel en stevig het huisje staat. De omgeving van Gouda staat bekend om het inklinken en (ver)zakken. Paden van hakselmateriaal rotten weg, maar zijn wel de meest natuurlijke oplossing. Kies voor bestrating en terrassen materiaal dat gemakkelijk (keer op keer) opnieuw te leggen is. Dus geen grote dikke tegels voor opritten.

Voor het creeren van stabiliteit onder terras en eventuele bestraatte paden. Eerst waterdoorlatend folieaanbrengen (van dat zwarte worteldoek) dan 20 - 30 centimeter zand. Alles goed egaliseren en aantrillen en dan pas bestraten. Een andere optie is het maken van zwevende vlonders. Palen in de grond plaatsen en daaraan (iets verhoogd) vlonders monteren.

Ik zou kiezen voor een zo klein mogelijk terras en zo veel mogelijk grond / tuin / gras.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag