eikenboompje van 7 jaar in pot zetten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 17/03/2005 - 10:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

eikenboompje van 7 jaar in pot zetten

Toen mijn tweede zoontje geboren werd, heb ik een spruit van een eikenboompje in de grond gestopt. Nu wordt mijn zoontje 7 jaar en staat er in mijn tuin een eikje van 3 meter hoog. Deze zomer ga ik hoogstwaarschijnlijk verhuizen. Het boompje moet natuurlijk mee. Mijn vraag is nu of ik het boompje nu nog (16 maart) uit de grond kan halen en voor zo lang in een pot kan zetten. En zo ja wat moet ik dan doen om het boompje niet te schaden.

do, 17/03/2005 - 23:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgend de regels van de kunst graaf je in de herfst een geul van 30 cm breed en 60 cm diep op zo'n 1/3 hoogte afstand van de stam. Dan snoei je de wortels en vul je de geul weer met zand/ grond. Een jaar later haal je deze geul weer leeg en haal je de boom met een zo groot mogelijke kluit uit degrond en verplant je dezemeteen naar z'n nieuwe plek.

Dit past echter niet op je probleem. Een pot lijkt mij al wat klein voor dit exemplaar maar je kan het proberen in een enorme kuip (wel water geven) Opgraven en verplanten in de zomer zal de boom een hoop stress bezorgen.....

ma, 21/03/2005 - 00:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

In pot zou ik hem nu niet meer zetten. Je gaat rare takken krijgen dan. Misschien wacht je best op de volgende winter om het te verplanten: tijdens een paar zachte natte winterdagen is ideaal. De nieuwe eigenaars zullen de boom nog wel een zomer willen laten staan.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag