Hobbit tuin... welke planten?

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 21/10/2018 - 20:55
Nasdrasil

Hobbit tuin... welke planten?

Beste forummers,

Mae govannen!

Nieuw hier, omdat ik eigenlijk met een vraag zit. Wij zijn onze voortuin opnieuw aan het aanleggen en willen de tuin graag een Hobbit achtige look meegeven. Ik heb dat gedaan door er een cirkel van natuursteen in te verwerken, borders met Maaskeien te maken en een staptegel pad naar de deur aan te leggen. Daarnaast ben ik een enthousiaste hout hobbyist en heb ik een Hobbit kruiwagentje, een Shire wegwijzer paaltje en een replica van Bilbo's brievenbus gemaakt. So far... so good. Het idee is er ;-)

Nu komt echter het moment dat ik de tuin moet gaan beplanten. De tuin ligt op het zuidwesten en ontvangt veel zon. Ik heb een bepaald gevoel bij hoe zo'n tuin eruit moet zien. In de films heeft Peter Jackson de tuintjes vooral veel gras meegegeven. Dat ga ik niet doen. Maar... Zijn er mensen onder jullie die wellicht een idee hebben van welke planten/bloemen er zoal in de films te zien zijn? Of die in het algemeen een idee hebben van wat er zoal in dat sfeertje past?

Ik denk zelf aan siergrassen, kruiptijm tussen de staptegels, varens, heide, kruiden... En dan moet het natuurlijk ook nog een redelijk geheel worden. Het mooiste zou zijn om de beplanting richting de gevel in hoogte te laten toenemen, om toch een beetje dat "begroeide" idee van de Hobbit huisjes te krijgen.

Deze planten associeer ik met een Hobbit tuin, al kan het natuurlijk goed zijn dat ze bij elkaar helemaal niet mooi staan. Aan de andere kant... Het mag ook best een gezellig "rustiek" georganiseerd rommeltje zijn, dus vandaar... hopelijk zijn er hier mensen die wellicht nog leuke suggesties hebben om eens te bekijken? Indien nodig kan ik proberen even een plaatje van de tuin bij te voegen zodat jullie een idee hebben van waar ik over praat.

Dank jullie wel! :-D

ma, 22/10/2018 - 11:01
GreenConnection

Een foto is altijd welkom!

ma, 22/10/2018 - 14:47
Nasdrasil

Bij deze! Het is nog redelijk kaal verder. De stammetje heb ik uitgehold met de kettingzaag en spleten in de lengte in gezaagd. Deze staan over vloerspotjes zodat er een gezellig licht uit straalt als het donker is. Cozy :-) Voegen tussen de staptegels wilde ik met aarde doen en er kruipthijm in planten. 

di, 23/10/2018 - 10:59
GreenConnection

De genoemde planten lijken me een prima idee. Eventueel kun je dat uitbreiden met kruipende Seduminfo-icon soorten. Diepte kun je suggereren, door niet de hoogte tegen de gevel te plaatsen, maar een enkele grillig gevormde boom aan de straatkant. 

vr, 02/11/2018 - 08:34
GreenConnection

@Nasdrasil: mee eens?

vr, 02/11/2018 - 10:01
Nasdrasil

Zeker mee eens. Ik heb vorig weekend alles aangeschaft en geplant. Vind het moeilijk om door de (nog) kale plekken heen te kijken en me voor te stellen hoe het begroeid er uit gaat zien. Daarvoor zal ik nog wat geduld moeten hebben vrees ik. Het enige wat we waarschijnlijk niet gaan doen is iets hogers aan de voorzijde. We willen het omhoog stuwen richting de gevel. In de zomer gaan we spelen met bloemen in potten op de achterste helft van de cirkel. Een Hobbit bankje onder het raam is in aanbouw en Bilbo's brievenbus is bijna klaar. De hobbit wegwijzer staat inmiddels ook, evenals de kruiwagen, hoewel ik die wel aan de middelste tegel van de cirkel wil verankeren tegen diefstal. Hoogstwaarschijnlijk niet nodig, maar voelt iets zekerder. Plaatjes volgen nog!

vr, 02/11/2018 - 15:07
GreenConnection

Zolang je de ramen kunt blijven zemen en het uitzicht niet wordt weggenomen, is een hoge beplanting voor het raam geen probleem.

wo, 19/12/2018 - 09:39
Amber

Ik heb goede ervaringen met planten van https://www.koopjetuinspul.nl/

wo, 19/12/2018 - 19:42
GreenConnection

Reclame is ongewenst in het forum!

wo, 19/12/2018 - 21:14
Carib

En vreemd genoeg zijn er in die webshop helemaal geen buitenplanten te koop. Meer een webshop voor de liefhebbers van een steentuin vol meuk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag