Hoe deel ik een EXTRALANGE tuin in??

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 21/06/2006 - 14:07
evelyne79

Hoe deel ik een EXTRALANGE tuin in??

Hallo!

Ik heb een vraagje: we zijn een huisje aan het verbouwen en dat huisje heeft een hele lange smalle tuin. De tuin is 64 meter op 4m5.
Aangezien ik absoluut niets afweet van tuinieren van ik op zoek naar mensen die me kunnen helpen. Onze tuin grenst aan ons terras die 4m5 op 5m is.
Het enige wat we weten is dat we vanachter in onze tuin 2 kippetjes willen houden. Maar dan moet er nog een tuinhuisje in passen, een composthoop en een kruidentuintje.
Wat we zeker niet willen is een vijver.
Er staan wel een paar varens in de tuin en een hulst.
Dat is het.
We moeten nog een afsluiting voorzien en daarna gaan we onze tuin wel eerst gelijk maken want nu is het maar een hobbelige bedoening.
Aangezien we alletwee voltijds werken zoeken we ook een tuin die niet erg veel aan onderhoud nodig heeft.
Wie kan er mij helpen aub?

Hoe deel ik een EXTRALANGE tuin in??
di, 27/06/2006 - 10:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zou zelf "kamertjes"maken in zo'n lange tuin. doe de doorgang elke keer op een andere plek zodat je het spannend houdt. de ingredienten voor jullie tuin: kippen, tuinhuisje, composthoop, kruidentuintje, zou ik verdelen zodat je eventueel vier kamertjes krijgt en een vijfde kamertje als zijnde terras. hou een volgorde aan die jullie prettig vinden. dus bijv. de kippen dichtbij het huis (tweede kamertje) en de composthoop achterin de tuin (laatste kamertje) de ruimtes kan je afscheiden met hagen, schuttingen (laten begroeien is dan wel leuk) of iets anders. om het makkelijk te maken kan je verder overal gras leggen. dat hoef je alleen maar te maaien. hou rekening met de zonstand waar je bijv je tuinhuisje zet, zodat je geen extra schaduw creert waar het niet nodig is. ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. veel succes!

di, 27/06/2006 - 10:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

oja, en als je weinig tijd hebt om de tuin aan te pakken doe je het kamertje voor kamertje, zodat het er vanuit het huis meteen leuk uitziet vanwege de afscheidingen.

di, 27/06/2006 - 18:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

als ik jou was zou ik iemand inhuren voor een tuintekening en beplantingsidee.gras is overigens veel werk om bij te houden.een tuin met veel verharding hoeft niet saai te zijn,kan juist erg mooi zijn ,en dat scheelt veel in onderhoud.

di, 27/06/2006 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

We hebben een soortgelijke tuin en hebben aan het eind van de tuin 4 kippen met 4 cavia rondlopen....(eind van de tuin i.v.m. evt vliegen en geuroverlast.)
het idee van "kamertjes" is idd een goed idee, middels beukehagen of taxushagen kun je verschillende compartimenten creeeren en behoeven weinig onderhoud.

veel suc6!

Hoe deel ik een EXTRALANGE tuin in??
wo, 28/06/2006 - 14:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als tuinontwerper kan ik je wellicht van dienst zijn. Een diepe, smalle tuin kun je goed in de breedte indelen zoals de overige reacties aangeven. Hierdoor lijkt je tuin ruimtelijker (lees breder). Maak wel gebruik van de lengte, dus niet meteen overal hagen planten (deze moeten ook gesnoeid worden = redelijk veel werk.)

Gazon is ook intensief, elke week maaien. Verharding en beplanting vereist minder arbeid, zeker met een goed beplantingsplan.

Kijk voor meer info op
https://tinyurl.com/y4ojdlez

Je kunt mij ook mailen: infoatplantenborder [dot] nl
Succes ermee
Met vriendelijke groet,

Vincent van der Linden
Tuinontwep & Advies

wo, 28/06/2006 - 23:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi , ik zou ...een kabelbaan aanleggen, met deze lengte heerlijk zwieren en genieten van bv huislook en andere vetplanten die behoeven weinig verzorging.Ook bv.kruipthym waar je op kunt lopen.Waar ook de kippen mogen verblijven ...als je ze in een flat- hok laat zodat je ze van verre kunt zien scharrelen op hun eigen balkon.Succes met kiezen!

za, 01/07/2006 - 16:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt ook diagonaal werken. Dat verbreed ook optisch de tuin.
Het geeft ook een speels effect.
Ann

Onderwerp gesloten