Ideen voor achterschutting

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 23/03/2007 - 15:47
wendykivit

Ideen voor achterschutting

Hoi,

Ik heb een tuin op het zuidwesten (zie foto). Nu de volgende vraag: weten jullie leuke ideen voor onze achterschutting (schaduw)? Er komt daar weinig zon, en nu ligt er een heel klein perkje.
De breedte tot aan de coniferenhaag is ca 2m, de border zou ik graag wat dieper hebben.

Wensen:
- vogelvriendelijk
- hoeft niet onderhoudsvrije te zijn
- boompje (niet te groot ivm zon). ik vind zelf een prunusinfo-icon erg mooi, of een Magnoliainfo-icon. Mijn buurman heeft op dezelfde plek een Magnolia staan die het erg goed doet, maar ik ben bang dat het toch te donker is. Die vaN HEM IS NL AL ERG GROOT EN KOMT BOVEN DE SCHUTTING UIT.
- Als ik de border uit zou graven, kan ik dan ongestraft wat wortels van de coniferen doorsnijden die in de weg zitten?

gROET,
wENDY

Ideen voor achterschutting
zo, 25/03/2007 - 03:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een beetje wortelsnoei is niet erg voor de coniferen, dat kunnen ze best hebben. Op de foto te zien kan hun loof trouwens nog wel wat vlakker gesnoeid worden, ze domineren de tuin nu heel sterk.

Als je buurman al een mooie magnoliainfo-icon heeft, zou ik er niet zelf een planten, dat wordt saai. Op het struiken, hagen en bomenforum (zie hierboven) vind je een heleboel boomideeen.
Misschien is een fruitboompje (appel of peer) wel leuk? Dat neemt ook niet zo veel zon weg. Wel even in de gaten houden wat voor onderstam het is ivm de te verwachten hoogte.

Op de achterschutting zou heel mooi een klimmende hortensia kunnen groeien. Of een clematisinfo-icon montana (de kleinbloemige clematis dus, die kan wat schaduw hebben) als die lekker een beetje mag woekeren. Of een wingerd (Parthenocissusinfo-icon) want die heeft zulk mooi (herfst-)blad.
Dan zet je daar voor wat mooie schaduwplanten. Wel zorgen voor goede en diep losgewerkte grond.

Wel leuk dat je zegt dat het niet onderhoudsvrij hoeft. Onderhoud aan je tuin is inderdaad het leukste wat er is en met een tuin van zulke afmetingen heel goed uitvoerbaar

zo, 25/03/2007 - 16:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi sorry dat ik er even tussen kom,wat ik vragen wou wortelsnoei kan dat ook bij een haag van taxusinfo-icon toepassen(als ik langs de haag wil harken trek ik allemaal wortels mee omhoog)?

za, 31/03/2007 - 10:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi of moet ik om hierop antwoord te krijgen een nieuw topic starten?

za, 31/03/2007 - 21:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Start even een nieuwe topic.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag