Klaprozen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/01/2006 - 22:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Klaprozen

hoi,
mijn moeder houd erg van klaprozen en zou er in de tuin willen hebben.
Na meermaalse zaaipogingen in een bloempot(binnenshuis)heeft ze mijn hulp ingeroepen.(maar van bloemn enz. weet ik eigenlijk ook niet zoveel, dus raadpleeg ik jullie :p)
Het is mij opgevallen dat klaprozen in het wild meestal in een bodem staan bestaande uit zand(en beetjes stenen/grind) en weinig of geen "gewone aarde". Ik heb toestemming om enkele klaprozen uit die grond te halen aan de sportzaal en vraag mij af of ik die dan in mijn tuin kan uitplanten als ik een stuk gewone grond vervang door zand (en grind)?
en iemand dan tips voor een groter overlevingspercentage?

mvg, Angus

wo, 18/01/2006 - 23:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik had ze ook in de tuin bij mijn vorig huis. Gewoon rechtstreeks gezaaid. Dus ik zou als ik jou was ze rechtstreeks in de tuin zaaien (doen ze in de natuur ook) Verplanten gaat wel maar hierbij moet je er wel rekening mee houden dat ze waarschijnlijk het eerste jaar minimaal zullen bloeien en veel zorg nodig hebben (water). En als het een eenjarige is ben je ze dan het volgende jaar alsnog kwijt. Ik zou zaadjes plukken komende zomer en rechtstreeks zaaien. Heb je volgend jaar klaprozen.

Gr. MiB

zo, 12/02/2006 - 21:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wanneer je klaprozen zaait moet je het zaad op de plek uitstrooien.
Daarna niet afdekken of harken. Gewoon open laten liggen.
Het zijn lichtkiemers. Succes.
groet, Marian

wo, 31/05/2006 - 00:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Ik heb toevallig veel informatie over klaprozen verzameld de afgelopen week.
Je kunt de zaadjes (te koop bij een plantenzaak, of plukken van uitgebloeide, rijpe (=droge, bijna uit elkaar barstende) zaaddoosjes van de klaprozen die je langs de kant van de weg ziet groeien) zaaien van mei tot juli. Het komend jaar zullen er wel al plantjes zijn, maar waarschijnlijk nog geen bloemen, die komen het jaar erop.
De zaadjes moeten (in tegenstelling wat in een eerder bericht staat) wél lichtjes ingeharkt worden, maar niet te diep.
Klaprozenzaad kan jarenlang in (onder) de grond liggen rusten (wachten) tot de grond omgewoeld wordt en dan gaan groeien en bloeien...
Let op dat het wel een soort onkruid is,het kan zich uitzaaien door middel van de wind en dat vindt je moeder misschien wel mooi, maar de buren minder.. ;)
Groetjes, Mars

Onderwerp gesloten