ziekte bij kamerplanten

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/01/2006 - 18:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

ziekte bij kamerplanten

Mijn kamerplanten hebben nu allemaal kleine vliegjes en witte opspringende ( erg klein ) beestjes in de potgrond. ik heb ze al nieuwe potgrond gegeven , maar de vliegjes en witte springbeestjes komen gewoon weer terug.. het is begonnen bij een annanas plant ( een stek van een annanas) die het overigs goed doet. Maar waar komt het vandaan en wat kan ik doen om het ongedierte te bestrijden.

wo, 18/01/2006 - 18:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Gerrie, uit mijn eigen ervaring zou ik zeggen dat je je planten te veel water geeft. Waarmee ik bedoel dat ze te lang met hun pot/aarde/wortels in het water staan. Laat al je planten eens lekker opdrogen tot de aarde echt kurk droog is en bewater ze in hun schaal, niet op de aarde. Je kunt ze beter wat vaker van een beetje water voorzien dan ze een te grote watervoorraad geven.
Verpotten is ook een optie maar nu geen goede tijd. Probeer eerst dit. Ik hoop dat het lukt!

wo, 18/01/2006 - 18:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Gerrie, ik was vergeten dat je je planten al had verpot. Overbodige tip dus.

wo, 18/01/2006 - 19:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Pisces,
Dankje wel voor de tip en het is waar dat ik mijn planten in één keer veel water geef, dus niet dagelijks een beetje. Dus ga ik nu je raad opvolgen.

vr. groeten
Gerrie

wo, 18/01/2006 - 19:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Gerrie, nog even voor de duidelijkheid; waar het volgens mij om gaat is dat ze hun water OP moeten drinken en er niet te lang in moeten blijven staan. Als dat laatste het geval is, kunnen de door jou beschreven klachten ontstaan. Ikzelf geef mijn planten ongeveer 1 keer in de week water (volgens mij is het een wonder dat ze dat pikken!) terwijl degene van wie ik mijn groene vingers heb (mijn moeder) dat toch echt twee keer in de week doet. Groetjes Silvie (Pisces)

za, 21/01/2006 - 13:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit zijn rauwmuggen.
De larven zijn kleinen witte glazige wormpjes, deze zitten in de aarde.
De aarde met een insecte dodend middel besproeien, zodat deze larven dood gaan.
Dit herhalen, omdat de muggen weer eieren leggen.
groetjes Jan Piet

za, 21/01/2006 - 15:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dankje wel Jan Piet, nu weet ik hoe deze beestjes heten en naast andere adviezen ga ik ook deze opvolgen. het is begonnen toe ik het bovenste gedeelte van een ananas in een pot ging stoppen. dus daar komt het waarschijnlijk vandaan. de Ananas wordt wel een mooie plant nu

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag