kleine tuin

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/02/2004 - 15:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

kleine tuin

We hebben een kleine achtertuin van 5 bij 6 meter. Aan de zuidkant is de tuin afscheiding 4 mtr hoog door het dakterras van onze buren. Nu we een kleintje hebben die lekker wil gaan kruipen in de tuin willen we de tuin veranderen. Wie heeft er tips hoe je groen kan combineren met lekker genieten van de buitenlucht (voor zowel ouders als kind). Vooral tips hoe je deze ruimte optisch groter kan maken door een lijnenspel zijn welkom.

zo, 22/02/2004 - 18:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo ?
ik denk dat u het beste de tuin gedeeltelijk kan bestraten en een gedeelte graszoden kan leggen omdat gras toch het fijnst is voor kinderen en u kunt er een speeltoestel inzetten en als u toch planten in de tuin wil raad ik u aan om een plantenbak te maken zo hebben wij het ook en het bevalt ons goed

ma, 23/02/2004 - 10:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is lastig om zo maar iets te roepen als je de situatie niet goed genoeg kan inschatten. maar zal wat proberen.
aan de zuidkant zit een afscheiding van 4 meter hoog, heel dominant dus in dergeljke tuin, de kunst is dus om straks door het lijnen spel de aandacht van af te leiden. Het oog volgt altijd lijnen dus de lijn moet de andere kant op.
Probeer de tuin te verdelen in de meerdere gebruikers. Zorg voor een rustige hoek voor je zelf en een andere plek voor de kids.
Overigens kun je de hoge afscheiding wel gebruiken voor de kinderhoek, wanneer je dit een goede bestemming geeft is de dominantie een stuk minder.
Visueel vergrotende lijnen, zijn neverending lijnen en diagonale lijnen, een pergola of een dakplantaan (lijnen waar je onderdoor kijkt) kunnen weer diepte geven even als een goede lijn de diepte in. Een en ander is echter wel erg afhankelijk van de situatie.
Met vriendelijke groet,
Johan
(http://tinyurl.com/y2tmxma4)

do, 26/02/2004 - 22:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat ook erg leuk is is een trellie in de tuin te zetten en lekker laten begroeien. Het nodig dan uit om te denken dat achter de trellie nog iets is. Zo kunnen ook eventueel minder mooie gedeelte van de tuin op een leuke manier in gepakt.
Ik heb zelf het boekje kleine tuintjes van Terra's praktische tuingidsen gekocht en daar leuk idee in gevonden.

Succes Betsie

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag