Moeilijke hoek

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 23/09/2006 - 19:53
Krutte

Moeilijke hoek

Hallo,
Onze tuin staat op het noord-westen. Links achterin een hoek waar weinig zon komt en de grond vrij vochtig is. Onlangs hebben wij de tuin helemaal opnieuw bestraat en beplant, dus hij is nog wat kaal.
Probleem is dat de hoek te vochtig is, planten zitten onder schimmel of luis. Zelfs de hortensia, die ik heb verplaatst, heeft moeite.
Kan iemand mij een tip geven wat voor soort planten daar het beste groeien, en hoe ze te verzorgen?

Bedankt!
Karin

Moeilijke hoek
za, 23/09/2006 - 21:25
Annis

De grond is deze daar vochtig of echt nat? Het regenwater wat achter op de tegels valt zal zijn weg naar de borders zoeken waar door hier ook meer water komt. Misschien is het wel goed om dan een drainage te leggen. De Hortensia kan normaal goed in vochtige grond maar deze moet natuurlijk niet te nat zijn.
Ann

za, 23/09/2006 - 22:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een bamboe (bv. Fargesiainfo-icon) zou daar heel goed kunnen en ook wat meer volume geven.

zo, 24/09/2006 - 00:42
Krutte

De grond is vrij nat ja. Dat de afvoer van het achterste dakdeel van onze schuur er ook nog eens op uitloopt, maakt het nog natter. Dus een drainage is een zeer goed idee!
Jammer dat de planten eronder te lijden hebben, ik weet sinds vanavond dat een tot voor kort onbekende struik de Calycanthusinfo-icon floridus is. Hij heeft 2x gebloeit maar de bladeren, evenals van andere planten en struiken (toverhazelaar) vertonen allemaal bruine randen. Echt jammer!

Een bamboe is ook een goed idee! Ben alleen bang dat deze binnen mum van tijd door de hele tuin zit. Is het een idee deze eerst in een kuip te plaatsen en dan pas in de grond te zetten?

zo, 24/09/2006 - 01:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat zou een oplossing kunnen zijn tegen woekeren, maar er bestaan ook niet woekerende bamboes.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag