nogmaals advies tuinontwerp ondiepe brede tuin

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 29/10/2009 - 18:16
isamel

nogmaals advies tuinontwerp ondiepe brede tuin

Hallo,
Al eerder vraag geplaatst over dit onderwerp; nu echter nieuw ontwerp bijgevoegd welke ik nog mooier vind. Gebaseerd op schuine lijnen en de tegels ook schuin gelegd in de hoop zo diepte te suggereren. Over de lichtpunten nog niet echt nagedacht. Pergola om zo een doorkijkje te creeren en de achteruitgang uit het zicht te onttrekken.
Eerder: Onlangs verhuisd en nu moet alleen de tuin nog worden aangepakt. Hij is breed en ondiep: bij het huis 12m breed, uitlopend naar achteren tot 15m breed; diepte 8m. De tuin ligt op het zuiden, de gehele dag vol in de zon, 's avonds rechtsachterin wat schaduw. Ik houd van borders maar er moet ook genoeg bewegingsruimte zijn voor mijn rolstoelgebonden dochter. Tevens wil ik er een tuinhuisje (3.20x2.20) in kwijt, liever niet aan de achterschutting omdat hij dan meer in het zicht staat en er een vergunning voor nodig zit. De achterkant van de tuin wil ik door wat hogere beplanting 'uit het zicht' houden zodat hij dieper lijkt. De gehele tuin is ommuurd door houten schutting wat ik zo wil laten. We denken aan verhoogde borders met grijze stapelstenen. Ik weet niet of die er ook afgerond zijn, zodat botsingen met hoekige elementen kunnen worden voorkomen. Ik wil 2 waterornamenten plaatsen. Als steen denken we aan antraciet beton van 50x50cm. Wellicht afgewisseld met een lichtere kleur of ander materiaal bij wijze van paden.
Het terras nu in het midden van de tuin om wat meer buiten geluidsafstand van buren te blijven en een klein terrasje rechtsachterin. In het kleine hoekje daar is de border niet doorgetrokken om een regenton en groenbak te plaatsen. Verder denk ik aan een parasolboom om wat schaduw boven de tafel te krijgen. Onderin rechts op de tekening wil ik wellicht de border veranderen in een verhoogde groentafel zodat mijn dochter daar met de rolstoel onder kan. Haar kamertje kijkt hierop uit.
Hierbij een van mijn ontwerpen. Hebben jullie op/aanmerkingen, ideeen of tips? Alles is van harte welkom! Alvast bedankt.

nogmaals advies tuinontwerp ondiepe brede tuin
do, 29/10/2009 - 21:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Prima en een leuk speels ontwerp.
Ook hier dient u de paden breed te houden zoals ik reeds eerder heb benoemd.
Om niet in 1 keer uw tuin te overzien, zou ik de middenvakken beplanten met hoge planten/struiken.

Succes

vr, 30/10/2009 - 10:25
Hendrik Jan

Ziet er goed uit, complimenten!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag