plantenkeuze

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 21/04/2006 - 11:41
twan89

plantenkeuze

Ik ben Twan van Dingenen en ik zit op de Berkenschutse in Heeze. Ik zit nu in mijn examenjaar en daar moet ik een aantal werkstukken maken, waaronder het sectorwerkstuk. Dit werkstuk moet gericht zijn op de sector waarin ik zit en dat is Landbouw. Omdat ik graag hovenier wil worden doe ik mijn werkstuk ook in de richting van hovenier.

De hoofdvraag van mijn werkstuk is: Waardoor wordt de plantenkeuze beinvloedt? En de deelvragen zijn: -Hoe is de tuin ontstaan?, -Welke stijlen zijn er en wat voor kenmerken heeft een bepaalde stijl?, -Wzt voor invloed heeft een bepaalde stijl op de plantenkeus?, -Welke andere invloeden zijn er op de plantenkeuze?.

Nu had ik een aantal vragen met betrekking tot de laatste twee deelvragen. Ik moet namelijk een aantal voorbeelden van planten geven bij een aantal stijlen en bij verschillende andere invloeden. Nu was mijn vraag zou u mij een aantal namen van plantensoorten kunnen geven, die bij deze stijlen of andere invloeden horen?
De stijlen zijn: -Renaissance, -Barok, -Roccoco, -Romantiek, -Engelse Landschapstuin (binnen deze stijl heb ik onderscheid gemaakt tussen de Duitse-variant, de Franse-variant en de Cottage-variant), -Moderne tuinen.
De andere invloeden zijn: -de zuurgraad van de grond, -de grondsoort op zich (kleigrond of zandgrond), -de ligging van de tuin ten opzichte van de zon, -het klimaat (daar is ook de doorlaatbaarheid van de grond bij gerekend), -de oppervlakte van de tuin.

Alvast hartelijk dank voor de moeite.

Twan van Dingenen

vr, 21/04/2006 - 12:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Twan, jullie hebben op school vast een bibliotheek waar je dat allemaal kunt vinden! En dan is er ook nog op internet veel info. Dus aan de slag!

vr, 21/04/2006 - 15:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij mij op school is de bieb zo klein daar staan zelfs geen informatieboeken in. En op internet heb ik ook al regelmatig gezocht en daar is weinig informatie die echt duidelijk en bruikbaar is.

vr, 21/04/2006 - 16:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Twan, je schrijft dat je op internet niet vindt wat je zoekt. Is dat waar? Ik heb nog niet de tijd genomen om alles te lezen, maar als ik in Google baroktuin, rococotuin of romantische tuin intyp, dan komen er toch verscheidene berichten, ook met foto's.

Heb je dat al geprobeerd?

succes, Frans.

ma, 24/04/2006 - 15:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb ik wel eens geprobeerd, vaak ook met mijn begeleidster, maar daar stond niet altijd de juiste info bij, of er kwam geen info. Dit was bij mij in ieder geval, ik weet niet hoe dat bij jullie is.

za, 22/04/2006 - 01:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook al een openbare bibliotheek geraadpleegd?

za, 22/04/2006 - 11:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien helpt dezelnk je wat verder bij het vinden van info

https://tinyurl.com/y4ewg555

zo, 23/04/2006 - 00:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Probeer deze site eens:
https://tinyurl.com/y86dp4zy

ma, 24/04/2006 - 15:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zal kijken of ik er mee verder kan. Alvast hartelijk dank.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag