Schutting plaatsen

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 22/04/2005 - 12:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Schutting plaatsen

Hi,

Binnenkort ga ik een nieuwe hardhouten schutting plaatsen. De oude schutting, die niet van hardhout was, is omgewaaid bij harde wind (er brak één paal af en de rest ging mee).
De schutting staat bijna altijd haaks op de wind als het hard waait dus het moet een solide geheel worden.
Hoe kan ik deze palen op een goede manier plaatsen?
Ik hoorde al over een grondboor, snelbeton en water in het gat etc. etc.
Wie heeft hier ervaring mee?
Zelf dacht ik dat ik ook stukken grijze "rioolbuis" in kon graven, hierin snelbeton en water etc.... Is dat een idee of zal het door het gewicht gaan verzakken?

Ik hoor het graag,
Martijn (Almere)

ma, 25/04/2005 - 09:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

geen beton storten langs de paal. als hij weer verrot is moet je eerste het beton verwijderen voordat je een nieuwe paal kan neerzetten.
Zelf doe ik meestal een betontegel van 30 cm langs beide zijde van de paal in de lengterichting van de schutting in de grond slaan dan staat hij ook beter verankerd en is weer makkelijk weg t ehalen als de paal vervangen moet worden.

Succes

za, 07/05/2005 - 16:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Allereerst is het verstandig de palen ca. 80 cm in de grond te laten zetten. Daarnaast is het evenzo verstandig de palen tot ca. 10 cm boven de grond te voorzien van een soort van teeremulsie. Dit voorkomt het doorroten door vocht. Juist op de overgang van nat/droog ontstaat de rotting. Dit aangezien hier zuusrtsof aanwezig is. Indien het mogelijk is is het handig om om de zoveel meter ter plaatse van de paal, een schoor te plaatsen. Dit is een schuin in de grond staande paal die vastgezet is op ca. 50-80cm boven de grond aan een van de verticale palen. dit geeft verband. Dit kan alleen netjes als de schoor weggewerkt kan worden in de beplanting.

di, 10/05/2005 - 12:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als ze echt vol op de wind staan moet je misschien de staanders schoren met schuine palen (45 graden) voor extra stevigheid.

Ook ik zou geen beton om de palen storten, maar 'gewoon met een grondboor gaten maken en ze daar in plaatsen.

za, 13/01/2007 - 15:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste martijn,

Om een stevige schutting te maken zijn inderdaad de palen het belangrijkste.. deze moeten bij een schutting van 180 cm hoog ongeveer 80 a 90 cm in de grond staan. dus dan kom je uit op hardhouten palen van 7x7x270. Een hardhouten schutting is zelf niet noodzakelijk. gewone grenen schuttingen van een goeie kwaliteit met rvs geschroeft kunnen namelijk ook 10tallen jaren mee gaan mits je deze een cm of 5 van de grond houd. Hardhouten schermen zijn namelijk 2 keer zo duur. maar hebben dan wel weer een oneindige levensduur. Bij het plaatsen van de schutting moet je eerst een lijntje spannen. hierna kijk je naar het hoogte verloop van de tuin.. zorg dat je bij het hoogste punt van de tuin een minimale ruimte onder je scherm heb! anders krijg je bv aan de andere kant van de tuin een mega grote opening onder je scherm.

je gaat aan de slag met de grondboor en zet de hele schutting mooi waterpas. je gooit steeds bij elke paal en stuk grond onderin zodat deze goed blijf staan. let wel op dat je hem niet helemaal dicht gooit want dat moet er op het laatse weer uit.. nu je de schutting heb staan kan er beton bij worden gegooid. hier kan je gewoon kant en klare beton voor halen bij de bouwmarkt. dit gaat ongeveer op de verhouding van 2 zakken bij 3 palen! je moet dus een stukje uitgraven om de paal ... zorg wel dat je met het beton onder het maaiveld blijft anders heb je een lelijk stuk beton in je tuin wat dus niet de bedoeling is!

K denk dat dit genoeg info is.. voor vragen kan je altijd mailen!

Met vriendelijke groet,

De Houtkoning
Valburg

za, 13/01/2007 - 16:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

U reageert op een forumvraag van bijna 2 jaar geleden.........ik denk dat die schutting er al staat!

wo, 23/05/2007 - 12:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

dat geeft toch niet, er zijn ook andere mensen die dit lezen en veel hebben aan die info.

do, 09/08/2007 - 17:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo is dat. Ik lees het nu en heb er ook nog wat aan......

wo, 15/08/2007 - 23:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de tips hier heb ik wat aan,ikga morgen beginnen.
15-08-2007

do, 20/12/2007 - 13:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad. Als naslagwerk is dit handig.

Ik ben via de zoekmachine op deze pagina gekomen, en zo vind ik de informatie die ik zocht!

do, 03/04/2008 - 09:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

En nu in 2008 nog steeds zinvolle informatie. Bedankt!

do, 17/04/2008 - 01:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad ook ik heb hier wat aan gehad.

Bedankt voor de uitgebreide informatie.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag