donderkopjes

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 22/04/2005 - 15:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

donderkopjes

we hebben last van een donderkopjesinvasie!
overal waar we kijken zijn donderkopjes.
we hebben al een hele tijd met een schepnet zitten vissen maar vanzelfsprekend kunnen we ze lang niet allemaal vangen.
We hebben ongeveer 7 kikkers in onze (kleine) vijver.... dit is genoeg!
Bestaat er een of ander gif ofzo om ze te doden?

Emeli Verlouw

vr, 22/04/2005 - 16:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ze doden is illegaal, zowel in België als in Nederland zijn inheemse amfibieën wettelijk beschermd. Zelfs ze vangen of verplaatsen mag niet... (En gif wat werkzaam is tegen donderkopjes doodt ook al het andere waterleven inclusief de vissen...)

Dat is gedaan om de inheemse soorten te beschermen, die het over het algemeen al moeilijk genoeg hebben. Uw vijver is dus een gunstige uitzondering.

De donderkopjes die U in Uw vijver heeft zijn ofwel van bruine kikkers ofwel van gewone padden. Voor beide soorten geld dat ze het grootste deel van het jaar op het land leven en dus niet bij de vijver. Ze gebruiken het water om eieren in te leggen en medio juni/juli metamorfoseren de donderkopjes in piepkleine kikkertjes of padjes. Die gaan dan per direct het land op om daar een eigen leefgebied te zoeken. Daarvoor verspreiden ze zich over meerdere vierkante kilometers. In deze periode worden de meeste door andere dieren opgegeten, er verongelukken er veel enz. Dat betekend dat U niet bevreesd hoeft te zijn voor overbevolking en Uw "probleem" gaat zich vanzelf oplossen.

za, 23/04/2005 - 12:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geniet ervan , over een paar weken zijn ze er niet meer , bij ons is het zo dat in we in aug. niet kunnen maaien omdat er honderden kleine padjes in het gras zitten , ze zijn op zoek naar een plekje . De padjes zijn dan zo groot als een eurocent , heel leuk om te zien , bovendien eten ze als ze groter zijn veel slakken die mijn planten belagen , voor overbevolking hoef je echt niet bang te zijn , de natuur regelt dit vanzelf.

zo, 15/05/2005 - 22:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

wij hebben 2 zonnebaarsen in de vijver zitten

die kikkervisjes zijn dan echt de klos als ze uit het dril komen

dit jaar 4-5 hopen kikkerdril

nu alles weg en geen kikkervisje gezien

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag