Tips nodig voor bestrating!! HELLUP!

17 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 27/02/2011 - 13:31
tuinhulp

Tips nodig voor bestrating!! HELLUP!

Goedemiddag,

ik hoop dat iemand hier ons kan helpen met wat ideetjes want wij komen er even niet uit.
Onze tuintje is 35m2, en voor de helft (18m2) bestraat met trommelstenen Florence.(15x15x6) (oker geel en rood) Nu wilden we de hele tuin met diezelfde tegels bestraten. Dus mijn man heeft die andere helft helemaal leeggehaald maar helaas blijken die stenen niet meer leverbaar te zijn.
Het makkelijkste zou zijn om nu de hele tuin leeg te halen en andere stenen er in te doen maar dat is helaas te duur. Ook hebben we al okerkleurige stapelblokken besteld voor een waterornament en bloembakken.
Wie heeft hier een goed idee voor? Verder bestraten met bontkleurige trommeltegels in dezelfde maat?Of verder bestraten met een grotere steen? Wij zijn inspiratieloos...

zo, 27/02/2011 - 13:30
tuinhulp

Ik denk dat het met een foto wat makkelijker wordt om te begrijpen, zal ik vandaag nog wel even bijvoegen.

zo, 27/02/2011 - 13:52
hansi

Kijk of het vandaag nog lukt,misschien kunnen we je dan helpen.

m.v.g.
hans

zo, 27/02/2011 - 14:21
tuinprins

Mijn inspiratievol idee:

-- oude stenen terug leggen

-- mooie planten erin

-- Waterornament en stapelblokken op Marktplaats zetten

-- Hier komt dan een bepaalde emoticon (hoofdje met zonnebril) maar helaas beschikt dit forum daar niet over!

Gegroet, de tuinprins

zo, 27/02/2011 - 14:30
rubo

Mogelijk is het een optie om het onbrekende aantal m2 in hetzelfde formaat te kopen in een overeenkomende kleur en deze dan door elkaar gemengd te bestraten.
Hierbij blijft het formaat hetzelfde en wordt de kleur gemengd.

Andere optie is om het ontbrekende aantal m2 in verschillende formaten te kopen en gemengd te bestraten.
Hierbij wordt dan zowel de kleur als het formaat gemixt.
Dit geeft een wat cottage-achtige stijl.

zo, 27/02/2011 - 17:20
tuinprins

Zijn deze stenen echt niet meer te verkrijgen? Ze zien er mij tamelijk doorsnee uit.

(En nee, ik ga zelf niet zoeken op internet!)

Gegroet, de tuinprins

zo, 27/02/2011 - 18:35
tuinhulp

Nee die zijn niet meer te verkrijgen in die maat! Heb echt al heel veel bedrijven gebeld en overal hetzelfde antwoord, dat ze uit het assortiment zijn.
En stenen zoeken kan ik zelf ook wel, vroeg alleen om ideetjes en tips.

zo, 27/02/2011 - 23:34
rubo

Ik bedoel 15x15x6 die je al hebt te gaan mengen met 20x15x6 die je bij zou kunnen kopen in een zeer bijpassende kleur en uiteraard getrommeld.
Kijk eens bij https://tinyurl.com/y5n2qsra want net wat Tuinprins ook al zegt zijn deze stenen nog niet zo gedateerd.
Door het mengen van kleur EN formaat valt het verschil niet zo op.
Wel zou ik, voordat de bestrating eruit gaat, alles schoonspuiten met hogedruk.

ma, 28/02/2011 - 18:34
tuinwroeter

waarom lijkt jullie in verband met 2 kleine kinderen bestraten beter?

ma, 28/02/2011 - 18:40
tuinwroeter

Je woont in , of in de buurt van Apeldoorn, gezien de link naar Wassink?

ma, 28/02/2011 - 19:16
tuinhulp

Klopt we wonen in Deventer maar was toeval hoor dat linkje!
Dat bestraten voor de kinderen is omdat we een kleine tuin hebben plus een veel te groot speeltoestel en dan moeten we ook nog ergens zitten ;)

Vandaag heb ik verschillende bedrijven de foto gemaild met stenen en we hebben toch een redelijk passende gevonden. Die gaan we dus vermengen met degene die we hebben liggen. Waren we zelf nooit opgekomen dus echt bedankt voor de tip, scheelt toch een hoop stenen!

ma, 28/02/2011 - 19:44
tuinwroeter

Je bent niet bang dat als de kids van het klimtoestel vallen hard terecht komen op die stenen? Ik zou lekker gras zaaien van een stevige soort, en dan LATER, als de kinderen groter zijn en evt. de buurt in gaan of zo alsnog, als jullie het dan nog mooi vinden, het stuk bestraten. Ik woon in Apeldoorn, en heb bijna 3 jaar geleden eerst gras gezaaid voor de kinderen, maar ze hebben er maar weinig op gespeeld helaas. Nu spelen ze in de buurt, en heb ik een hovenier in de arm genomen om het gras eruit te frezen. Nu komt er een bloementuin. Alleen het gras is al 125 m2, dus dat kan genieten worden over een paar jaar als alle planten gesetteld zijn en de paden erdoor aangelegd zijn.

ma, 28/02/2011 - 19:47
tuinhulp

Kijk dat geloof ik dat dat ontzettend mooi wordt! Wauw 125m2 daar kunnen we alleen maar over dromen haha.
Tsja de kans dat ze gaan vallen is natuurlijk wel groot maar we leggen onderaan de glijbaan rubberen matten neer en onder de trap een slaapzak van de zomer. Dus dat zal ook wel wat schelen als ze ervan af kukelen.

En om nou die 35m2 alleen maar te bezaaien met gras vind ik eigenlijk niks. Gedeelte waar de tuinset komt willen we in de zon hebben en dat is op de foto om het hoekje van de aanbouw van het huis. Dat zou er ook niet uitzien kwa indeling en het nadeel is dat we het speeltoestel niet ergens anders kunnen plaatsen dan op het eerste stuk waar je nu de stenen ziet liggen op de foto. (anders kunnen we niet meer achterom)

ma, 28/02/2011 - 20:14
tuinwroeter

Paadje langs de schuur naar de achteringang, en vandaar naar de kliko,s, speeltoestel langs de afscheiding rechts, gras eronder, (rol)borders rond of ovaal ingraven met geurende planten, en een terras waar je lekker in de zon kunt zitten en de kids in de gaten kunt houden. Is maar een ideetje hoor. Mocht je toch besluiten tot betegelen, als je stenen van 15X15 kunt vinden is het al goed, de dikte maakt niks uit, alleen moet je je zandbed dan dieper uitgraven. De hoeveelheid zand die eronder moet liggen blijft hetzelfde. Tot slot heb ik mijn bedenkingen over een slaapzak op de stenen om de val zachter te maken, ik denk dat dat op massieve steen niet gaat lukken, of je moet er een matras onder leggen. Zand met gras valt toch anders , en dat weet ik uit mijn jeugd nog wel, al ben ik pas 49.

di, 01/03/2011 - 19:49
tuinhulp

Bedankt voor het meedenken maar de stenen zijn besteld dus kunnen niet meer terug :)

wo, 02/03/2011 - 01:15
rubo

de stenen zijn besteld ?

heb je de juiste kleur kunnen krijgen ?

wo, 02/03/2011 - 09:41
tuinhulp

Ja volgens mij hebben wel redelijk dezelfde stenen kunnen vinden. Ik dacht dat ze oker geel en rood zijn maar volgens de stenenkenners waren het gewoon stenen die in het assortiment zitten, en klopt ook wel als ik ze zie.
De yucatan trommelsteen!

Onderwerp gesloten