Travertine tegels

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 21/07/2009 - 23:28
Timo K

Travertine tegels

Even een andere vraag. Wij willen een groot deel van de tuin bestraten met een Romaans verband van Travertine tegels (ivory cream). Hoe is dit het beste te leggen (zodat we even kunnen checken of de hovenier wel capabel is en hier dezelfde ideeen over heeft)? En kunnen jullie iets zeggen over de besmettelijkheid van deze tegels. Lezen daar verschillende verhalen over. Dat bv. blaadjes al vlekken geven. Wij hebben 2 honden. Wat gebeurt er als die een keer hun behoefte doen op deze tegels? Hoe deze tegels schoon te houden? Willen een redelijk onderhoudsvriendelijke tuin en wil dus niet elke week de tegels te hoeven behandelen met een of ander schoonmaakmiddel. Hoop dat jullie hier wat meer info over hebben. Alvast bedankt!

wo, 22/07/2009 - 02:16
rubo

Indien we het over hetzelfde hebben is Travertin een natuursteen in tegels gezaagd die vrij bros is (breukgevoelig). Ze dienen dan ook gelegd te worden op een plaat gewapend beton. In hoeverre hiervoor een gewone tegellijm voor nodig is (en niet een speciale zoals bij marmer om vlekken tegen te gaan) weet ik niet.
Ga eens te rade bij een tegelzetbedrijf of natuursteenhandel.

vr, 24/07/2009 - 01:44
phil2

Dag
Travertin zou ikzelf niet toepassen voor een terrasvloer,is een kalkhoudend
gesteente,familie van marmer en zeer gevoelig voor vlekken,liever graniet
of blauwsteen gebruiken,vooral buiten niet plaatsen op gewapend beton,
water blijft staan op beton en als het vriest komen de tegels los(ze vriezen stuk),beter plaatsing op een dikke laag stabiel,vraag bij leveranciers een staal(een gratis overschot van een stuk tegel)en doe daar zelf testen op met verschillende produkten(wijn,cola,olie,citroen,hondendrol)kijk naar de vlekken en probeer ze te verwijderen en je weet direkt wat je niet moet kopen,doe ook een krastest.Sommige vloeren zijn nat ook gladder dan andere,dit ook kontroleren.
Mvg Philip.

do, 30/07/2009 - 00:10
TIMO

het zijn toch de Travertine tegels geworden. Vonden deze toch de mooiste. Op het echte terras komen andere tegens, rest van de tuin zal met Travertine worden gelegd. Met de vlekken zal het (hopelijk) dan wel meevallen. De hovenier gaat de tegels leggen op een mengsel van zand en cement. Is dat goed mbt kapotvriezen e.d.?

do, 30/07/2009 - 00:37
phil2

Hoi
Ja stabil(Gestabiliseerd zand) word bekomen door mengeling van zand en cement(met een bepaalde mengverhouding)Nu je voor travertin hebt gekozen vraag aan de aannemer of er een produkt bestaat tegen vlekvorming op travertin voor exterior gebruik.(hier ook nog een beetje info www.livios.be/nl/_build/_guid/_outs/_terr/731.asp?content=Plaatsing%20van%20terrastegels
MvgPhilip.

do, 30/07/2009 - 20:49
TIMO

Phil, bedankt voor de link, erg handig!
Zal aan de hovenier vragen waar we de tegels het beste mee schoon kunnen krijgen. Ik had al begrepen van iemand bij het tuincentrum dat daar wel wat middeltjes voor waren.

mvg,
timo

Onderwerp gesloten