Tuinonderhoud

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 26/08/2015 - 16:19
Ard1970

Tuinonderhoud

Hallo,
Ik ben nieuw op het forum maar ik heb wel een vraag. Sinds 17 augustus hebben we een huis gekregen met een behoorlijke tuin. Nu is er vanaf maart 2015 niets meer in de tuin gedaan dus het is behoorlijk verwilderd.
Nu vroeg ik me af hoe ik het beste iets kan doen aan de tuin en wat handig is en niet.
Qua datum van verhuizen wordt dit begin oktober dus voor die tijd heb ik niet veel tijd om uitgebreid in de tuin aan de slag te gaan.
Het is een huis van de woningbouw die wel een aantal grote bomen eruit heeft gehaald en deze verwijderd en afgevoerd.
Aangezien we nu in een appartement wonen, zullen een hoop termen en plantsoorten voor mij onbekend zijn maar daar kom ik via het forum wel weer achter denk ik.
Wat voor ons belangrijk is: - er moeten geen schadelijke planten voor de hond in staan - we willen de grove opbouw van de tuin laten bestaan.
Het bestand is een foto van de tuin. Voor meer foto's kan ik uiteraard wel zorgen denk ik.
Het huis is een hoekhuis. Het blok naast ons staat schuin (of wij) Dit houdt in dat naast het huis de tuin heel smal begint en deze wijd uitloopt naar de achterkant.
Naast het huis staan nu een 3 kleine hortensia's. Deze zijn ook op andere plaatsen te vinden.
Verder is er voor het raam een strook met tegels. En een pad naar de schuur en de poort.
Voor de tegels is er een gedeelte met grond (afgezet met een stenen rand) Daarna is er een grasveld (vol met mos, onkruid enz.) Voor de schuur is ook nog een stuk grond afgezet met bielzen.
Naast de schuur is er van alles geplant. Ook een zitje waarlangs een schutting staat met een soort ingang. (deze willen we absoluut laten bestaan)
De vraag is dus eigenlijk wat moet ik doen zodat het veilig is de tuin voor de hond, de tuin winterklaar is (moet ik sommige dingen al snoeien?) Moet ik het gras nu al goed aanpakken of van het voorjaar?
Ik hoor het wel van jullie. Mocht het niet duidelijk zijn dan hoor ik het ook graag uiteraard.
Verder hebben we een kleine voortuin waarbij er een coniferenhaagje staat. Deze heeft echter aan een kant helemaal geen begroeiing. Kan dat nog terugkomen of kan ik die beter verwijderen?

Tuinonderhoud
wo, 26/08/2015 - 16:51
RdB

Veilig voor de hond: dat is die al, ik heb tenminste nog nooit vernomen dat een tuin hond-onveilig kon zijn, ze eten echt liever hun voerbak leeg en gaan niet spontaan grazen. Talloze planten zijn in meer of mindere mate giftig, ook degene waar je langs loopt als je de hond uitlaat en daar eet hij/zij kennelijk ook niet van.
Grasmat: gewoon maaien, opknappen kan ook later nog, haagjes nog een keer in september scheren.
Van die conifeer een goede foto plaatsen van de groene kant, zolang we niet weten welke dit is kunnen we de vraag over herstel niet beantwoorden.
Ruud

vr, 28/08/2015 - 16:20
Ard1970

Ruud,
Dank je wel voor je antwoord. Ik zal binnenkort een foto plaatsen van de coniferenhaag.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag