Tuinpad van metselzand: kan dat?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 31/07/2008 - 20:56
leva

Tuinpad van metselzand: kan dat?

Ik bewoon een huurwoning en wil graag op het tuinpad wat metselzand opbrengen. Het is relatief goedkoop en gemakkelijk aan te brengen. De volgende huurder kan alsnog bestraten. Ik bedoel dat gelige (scherp ?)zand met wat klein grind erin. Mijn pad is nu nog kale grond. Het is al flink aangelopen, want het ligt er al twee jaartjes zo bij. Ik heb het altijd bij gehouden ivm onkruid. Bij droog zonnig weer schoffel ik het een beetje. Heel erg ontevreden ben ik er niet over. Met al die regen dit jaar werd het af en toe wat modderig. Mijn vraag is of ik het zgn metselzand (eventueel gemengd met wat fijn grind) gebruiken op mijn pad? Kan ik dat zand eventueel ook in mijn borders gooien? Ik heb overwegend planten die graag goed afwaterend staan zoals lavendel en thijm enz. Of verdicht dit zand juist? Misschien dat ik over dit zand het volgende jaar nog wat grind strooi.
Alvast hartelijk bedankt voor jullie antwoord!

vr, 01/08/2008 - 01:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Door wie het pad gebruikt gaat worden, vermeldt je niet. Het lijkt me bij regenachtig weer, dat de postbode, krantenjongens, pakjesdienst, bezoek, enz. niet echt gelukkig worden met zo'n pad. Het loopt ongemakkelijk en kleeft aan je schoenen. Waarom niet uitsluitend grind als padbedekking?
Voor tussen de planten verdicht het de grond nogal.

vr, 01/08/2008 - 01:04
tuinprins

Metselzand wordt soms heel dun (nadruk op dun!) uitgestrooid op een pad dat glad is van mos en algen. Een pad van metselzand heb ik nog nooit gezien. Zoals Greenconnection al schreef loopt het niet erg gemakkelijk en gaat het bij nat weer in het profiel van je schoenen zitten.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag