van bestrating en gras naar tuin

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 29/05/2013 - 18:56
himalaya

van bestrating en gras naar tuin

In 2011 zijn wij verhuisd. De tuin bestond uit gras en bestrating. Dit is het resultaat tot nu toe. 20x12 meter is niet zo snel te vullen!

Mijn lievelingsboom is een treurwilg. Die heb ik erin gezet. Op de foto in het midden van de rozenboog. Hij is geleverd zonder blad, gesnoeid dus valt niet op. Maar nu hoorde ik dat die binnen een paar jaar met de wortels bij de buren zit, is dit waar?

van bestrating en gras naar tuin
wo, 29/05/2013 - 19:08
mun

Een echte treurwilg (Salixinfo-icon x sepulcralis 'Chrysocoma') is geen boom voor in een tuin, het is meer een parkboom.
Maar je hebt het er over dat hij gesnoeid is, bedoel je dan niet een knotwilg (Salix alba)?

wo, 29/05/2013 - 20:04
himalaya

Nee, toen hij is bezorgd werd hij gesnoeid geleverd. Misschien was dat met het vervoer makkelijker. Hij lag op een aanhangwagen.

Ik wist wel dat hij groot kon worden, maar ik vond de ruimte die wij hier hebben ook wel groot. Van mijn achtergevel tot de achtergevel van de buren is het ongeveer 50meter. Bij de buren van links naar rechts is het ongeveer 70meter en daar staat geen enkele boom. Sinds wij hier zijn komen wonen in 2011 hebben de mensen wel 6 grote bomen omgezaagd. Wat een kaalheid!
Mijn buren vonden dat ook niet leuk, maar ze willen zelf geen bomen. Mijn boom vonden ze dus OK.

Onderwerp gesloten