verhoogde border

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/06/2009 - 00:04
markenjanet

verhoogde border

Hallo,

na een tijdje zoeken moet ik toch mijn vraag stellen, het antwoord heb ik nog nergens kunnen vinden. Het punt is het volgende. In onze tuin willen we van het terras van +/- 40-45m2 een deel van de stenen eruit halen om hiervan verhoogde borders te maken. De border zelf zit er voor een deel al in, deze moet dan verhoogd tot ongeveer 50cm hoog.

Als we deze vrijgekomen stenen opstapelen en hiervan de afscheiding maken, is dat mogelijk? Moet dit niet gelijmd worden. Metselen lijkt me niet gewenst omdat er dan een voeg tussenkomt, iets wat we dus niet willen.
Ideeen/suggesties?

alvast bedankt

wo, 17/06/2009 - 01:03
rubo

Je geeft het antwoord zelf al. Als je geen voegen wilt dan kan je ze lijmen. Hier is speciale kit voor te koop. Wel de stenen goed zandvrij maken zodat de kit zich aan de steen hecht.
Ik weet niet wat voor formaat de stenen hebben maar hou 2 rillen kit aan op de strek plus een dotje op de kop van de steen.
Wat belangrijk is is dat er onder die stenen muurtjes een soort van fundering komt. Dit hoeft niet een strook van beton te zijn maar kan ook met brekerzand waar je droge cement aan toevoegd. Leg de bovenkant van de fundering een 20 tot 30 cm onder het terras. De eerste rij stenen klop je daar op en daarna de rest lijmen.

wo, 17/06/2009 - 13:31
bomensnoeier

wij gebruiken op het werk poederlijm van holcim

heet gardenfix is een stuk steviger dan kit na 1dag krijg je ze al slecht van elkaar af na 2weken krijg je het niet meer los en is veel mooier en schoner te verwerken dan kit

we hebben ook eerst kit gebruikt maar daarna overgestapt op de poederlijm en dat werkt fijner zit beter vast en is prijstechnisch nog goedkoper ook

en maakt ook minder uit kwa zand/vuiligheid omdat je het over de hele lengte van de steen smeert

zo, 21/06/2009 - 15:12
ste46

wij gebruiken schonox.Onder andere om die muur elementen te lijmen enzo

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag