Voortuin en achtertuin aanleggen.

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 07/01/2011 - 00:50
Bloemetje82

Voortuin en achtertuin aanleggen.

Hallo ,

kortgeleden hebben we de sleutel gekregen van onze woning. Aangezien de tuin totaal niet past bij ons gezin, hebben we besloten deze opnieuw te gaan aanleggen. Het gaat hierbij om de voortuin, de oprit ( willen we verlengen ) en de achtertuin. Ik heb al wat avonden gespendeerd met het zoeken naar leuke ideetjes. We hebben graag een groene tuin, daar voelen we ons het prettigst bij. Omdat we 2 jonge kinderen hebben ( 4 en 1 jaar ) willen we graag een speeltoestel in de tuin. We denken erover deze zelf te ontwerpen en bouwen ( mijn man is timmerman.) Ook willen we een klein groentetuintje, het liefst op hoogte omdat ik nogal last heb van mijn rug.

We vonden chinees hardsteen mooi als tegel, maar op dit forum heb ik gelezen dat het nogal wat nadelen heeft. Het zou niet krasvast zijn en snel verkleuren.Iemand ervaring met chinees hardsteen ? Iemand nog andere suggesties in een soortgelijke prijscategorie?

Als afscheiding wilden we, i.p.v. houten schuttingen, gaas plaatsen waar een klimop langs kan groeien. Iemand hier ervaring mee? Wat zijn ongeveer de kosten? Er zou ook een poort bij moeten.

In de voortuin willen we niet teveel poespas, waarschijnlijk gewoon een mooie steen met een aantal potten o.i.d.

De oprit zou dus dubbel zo lang moeten worden, er komt dus over de gehele oprit nieuwe bestrating. Omdat er een werkbus op komt te staan, moet de tegel wel tegen een stootje kunnen. Welke zou ik hiervoor het beste kunnen gebruiken?

Als er nog vragen zijn, stel ze en ik beantwoord ze graag. :)

vr, 07/01/2011 - 08:33
monet

Klimop is gevaarlijk. Als je het niet regelmatig onderhoud is het voor je het weet overal. Alternatief zou kunnen zijn een kamperfoelie of eenjarige klimmers zoals pronkerwt.

vr, 07/01/2011 - 12:49
Bloemetje82

Ik had in mijn vorige tuin inderdaad ook klimop en zeker in de zomer ging het als een tierelier. Ik zal de andere opties eens overleggen met mijn man. Is nog niet zo`n dom idee. :)

ma, 10/01/2011 - 17:35
Race

hardsteen komt in 2 afwerkingen, gezoet of gebrand en geborsteld. De gezoete versie is donkerder en die verkleurt na verloop van tijd inderdaad, en is krasgevoelig. De gebrand geborstelde is lichter van kleur en heeft een ruwer oppervlak. Deze verkleurt niet meer, en hier komen ook geen krasjes in.

Bron: https://tinyurl.com/y6qbcfbw

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag