Zon in tuin op noord-oosten??

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 04/11/2006 - 14:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zon in tuin op noord-oosten??

Hallo allemaal,
Ik hoop dat ik hier antwoord kan krijgen op mijn vraag. Ik zit al enige tijd te googlen, maar kan het nergens terugvinden.

Wij hebben een woning op het oog met een tuin op het noordoosten (iets meer nog naar het noorden dan oosten). In de winter is er sowieso geen zon in de tuin (dat hebben we nu gecheckt), maar volgens de makelaar is er aan het einde van de tuin wel zon in de zomer. De woning is 8.60m hoog en de tuin is 12m lang.

Heeft iemand enig idee of we nog van de zon kunnen genieten in de zomer? Al vast hartstikke bedankt!

groetjes Isa

za, 04/11/2006 - 18:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lisa,
informeer eens bij de buren.

za, 04/11/2006 - 20:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

een beetje genieten zal wel lukken maar buiten eten in de zon,`s avonds zal wel moeilijk worden.als je erg van de zon houdt is een tuin op het zuiden beter.

zo, 05/11/2006 - 13:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Isa,

Je zult inderdaad achterin de tuin de zon hebben en daar moet je dus het hoofdterras situeren. Verder is het handig om ook een terras direct achter het huis te hebben. Vooral in hete zomers is
er niets zo lekker dan in natuurlijke schaduw te kunnen zitten.
Ik weet niet of er grote bomen of andere hoge gebouwen in de buurt staan die de zon kunnen belemmeren, maar als het alleen
om jullie huis gaat is er heus wel een leuk zonterras te
realiseren.

Ik heb zelf een tuin pal op het noorden die 13 meter diep is
en we genieten van april tot oktober volop van de zon.
Het zonnige gedeelte van de tuin begint vanaf zo'n 3 meter achter onze woning (+/- 8m hoog).

Succes met jullie overwegingen.

Met vriendelijke groeten,

Dick van Dooijeweert
Tuinontwerp en -advies Un Giardino Personale.
Internet: https://tinyurl.com/y345rczc

wo, 08/11/2006 - 13:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien overbodig omdat het al gezegd is, maar ook wij hebben een tuin op het noord/oosten van ongeveer 11/12 meter diep, vanaf maart begint er weer zon in de tuin te komen en in de zomer hebben ook wij vanaf drie meter van het huis overal zon. niks aan de hand dus. alleen voor een najaars/ winter of voorjaarszonnetje moeten wij in de voortuin zitten.

wo, 08/11/2006 - 20:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja in de zomer heb je na 6 meter van je achtergevel zon in de tuin
de zon staat hoog genoeg het enige waar je op moet letten of de buren bomen in de achtertuin hebben deze kan de zon nog op bepaalde uren verhinderen. veel plezier met het huis g

wo, 22/11/2006 - 01:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik heb een vergelijkbare situatie. We hebben een eengezinswoning op het oog, maar de tuin op het noord-oosten is hier 10 meter diep en de woning is 8,5 meter hoog. De rij woningen naast mij zijn 5,5 meter en hoog, dus dat kan dan een klein plusteken zijn. We wonen nu nog in een appartement, maar we zullen dus al erg blij zijn als een deel van de tuin wel wat zon meepikt. Zijn er anderen met een tuin en vergelijkbare afmetingen qua huishoogte en tuinligging? Ik hou best van de zon hoor, maar ik kan ook wel echt naar buiten of naar het strand om desnoods van de zon te genieten. Maar ben heel benieuwd of er anderen zijn die uit ervaring kunnen spreken.

Mvg,

G.

wo, 22/11/2006 - 13:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

je krijgt heus wel wat zon in de tuin maar niet de hele dag en ook niet overal.als je houdt van zonnebaden in de tuin is dit niet de beste keus,voor beplanting maakt het niet zoveel uit,er is genoeg wat niet zoveel zon nodig heeft.

Onderwerp gesloten