Zwarte bestrating

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/03/2008 - 00:13
fammool

Zwarte bestrating

Hallo allemaal,

Wij zijn pas verhuisd naar een huis met tuin. De achtertuin is nu bestraat met 6 verschillende soorten en maten tegels, op 3 verschillende hoogtes en ernstig verzakt.
Dit is niet handig aangezien mijn man slecht ter been is.
Nu willen wij het deel dat al bestraat is (er blijft een stuk tuin over voor mij :-)) opnieuw laten bestraten met grote tegels van 60x40. Het liefst zwarte betontegels, dit ivm de prijs en minder kans op losse stenen en verzakken in de toekomst. We hebben slechts een beperkt budget, dus echt dure stenen kunnen we ons niet veroorloven. Zwarte stenen lijkt ons erg mooi.

Nu heb ik gehoord dat de gewone zwarte betontegels alleen voorzien zijn van een zwart laagje. Slijt dit niet ? Is dit niet gladder dan andere tegels ?

Ook heb ik gehoord dat zwart sneller groen zou worden door mos ed. Is dit ook zo ?

Wie kan ons helpen met informatie hierover ? Alle tips zijn welkom !

Met vriendelijke groet, Angelique M.

vr, 25/01/2008 - 21:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op zwarte tegels groeit niet meer mos, maar omdat je op zwart alles ziet, valt het meer op. Dat geldt ook voor al het vuil. Op grijs is dat minder opvallend.
De slijtlaag zal afhankelijk zijn van de kwaliteit(en de prijs!).
De goedkoopste oplossing is omgekeerde grindtegels te nemen, die men vaak gratis aanbiedt.

di, 11/03/2008 - 00:13
garden Fre

Hoi,

laat ik mijn voorganger toch iets verbeteren en zeggen dat zwart tegels of andere beton elementen wel vlugger groenkomen. het zwarte pigment is veel vlugger afbreekbaar door het zonlicht.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag