binnenshuis opkweken van Petalostemon purpureum

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/04/2017 - 23:39
ashira

binnenshuis opkweken van Petalostemon purpureum

Ik wil bovenstaande plant binnenshuis opkweken door ze rechtstreeks in P9 = 0,7liter potjes te zaaien. Verspenen gaat niet vanwege de lange wortels. Nu zijn er zo'n 8 zaden uitgekomen per potje. Is het aan te bevelen om er een aantal te verwijderen, of kan ik alles laten groeien? Heb geen ervaring met deze plant. Groet, Harald

binnenshuis opkweken van Petalostemon purpureum
di, 11/04/2017 - 23:53
GreenConnection

De nieuwste naam luidt: Dalea purpurea. Ik zou niet uitdunnen, om verstoring van de jonge wortels zoveel mogelijk te voorkomen. Hou de plantjes wel zo droog mogelijk; het zijn echte prairieplanten.

wo, 12/04/2017 - 00:08
ashira

Dank je wel. Dan laat ik ze zo verder opgroeien in potjes en na ijsheiligen zet ik ze in de bloembak die aan mijn huis is gemetseld. Volle zon en beschut tegen te veel regen. Ik heb de bak gevuld met potgrond, dus afwatering is goed geregeld. Heb er ook al jaren de Berkheya purpurea groeien en doet het daar perfect. In de volle grond willen ze nog wel eens wegrotten tijdens de winter, ondanks dat ik zeer lichte zandgrond heb en veel compost gebruik. gr, Harald

wo, 12/04/2017 - 00:41
RdB

Ik zou ze zo spoedig mogelijk buiten zetten. Ze hebben heel veel zon nodig en dat krijgen ze binnen niet. Ze komen van de prairie dus kou deert ze niet (te veel regen wel: dus zorg voor voortreffelijke drainage).
Pas wel op voor zonnebrand als ze net naar buiten gaan,
Ruud

wo, 12/04/2017 - 21:10
ashira

Ik heb ze nu buiten gezet. Kunnen ze zo al een beetje wennen aan de buitenlucht. Ga er ook nog een aantal ter plekke zaaien. Binnen kwamen ze vrij snel op. Ik houd jullie op de hoogte.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag