hond wil niet aan de leiband

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 20/04/2011 - 14:04
sveng

hond wil niet aan de leiband

hallo, mijn grootmoeder heeft een boerenfok hond genaamd fok, nu is het probleem dat ze niet aan de leiband wilt, ze loopt met een vlooienband altijd rond dus daar is ze aan gewend maar met de leiband krijg je haar niet vooruit en stribbelt ze heel hard tegen is ook een angstige hond: we hebben onlangs een teek weggehaald en ze plaste in huis van de schrik vroeger kroop ie dan een dag weg en bleef ze weg; heb haar ondertussen al een beetje tammer gemaakt: ze blijft nu minder lang weg als je haar rustig benadert; voor haar kunstjes te leren gebruik ik soms eten maar ze heeft het heel graag dat je over haar buik aait

wo, 20/04/2011 - 00:28
Sjaaks

Hallo Sveng...
maar wat is nou precies je vraag?

Groetjes Nicole

wo, 20/04/2011 - 14:00
sveng

hoe ik hem kan leren aan de leiband te lopen

wo, 20/04/2011 - 17:11
Sjaaks

Sveng, bij een hond die zo angstig is zou ik beginnen met een gewoon halsbandje om te toen. Als zij dat verdraagt zou ik er een riempje aanhangen zonder het riempje vast te houden. Ik denk dat je te werk moet gaan alsof het een pup is. je moet haar leren ervaren dat een halsband iets positiefs is, net als het riempje. Dit kun je doen door bijvoorbeeld met haar te spelen. Een spelletje wat zij leuk vindt, bijvoorbeeld achter brokjes aan laten rennen (omdat je zegt dat voor kunstjes eten gebruikt).
Als ze angstig reageert moet je de stapjes kleiner maken. Nog langzamer uitbouwen.
Als ze kan spelen met een halsband en leiband om, zonder angstig te zijn, kun je eens proberen de leiband vast te pakken. Geef haar dan ook eten als beloning. Om haar mee te laten lopen kun je haar wat lekkers voor houden en haar dat regelmatig ook geven.
Als ze dan toch in paniek raakt, bijvoorbeeld als de leiband strak komt te staan moet je zelf vooral heel rustig blijven. Probeer dan de spanning van de leiband af te halen door haar iets meer riem te geven of haar bijvoorbeeld af te leiden met een voertje. Geef haar dat dan ook als ze weer contact met jou heeft.

Succes hiermee, doe het vooral rustig aan met haar...
Groetjes Nicole

wo, 20/04/2011 - 21:39
sveng

dank u voor de tips!

za, 04/06/2011 - 23:31
Hmm

Ik zou de hond ook iets lekkers geven als hij aan de band moet. Dan verbindt hij het aan de leiband gaan met iets aangenaams.

za, 18/06/2011 - 01:34
marian1055

Probeer een tuigje dit trekt ook niet zo in de nek.
Via de nek corrigeren honden elkaar vaak. Dat op de rug liggen en op de buik aaien zal onderdanigheid naar jou toe zijn.kZou naar de hondenschool gaan heb ik ook gedaan toen wij een oudere hond uit asiel hebben gehaald.Zij hebben vaak allerlei tips.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag