Kale plekken

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 02/05/2008 - 14:12
patricia78

Kale plekken

Wij hebben hier 2 poesen van 7 en 1 jong kitten van 4 maand
1 van de 2 van 7 heeft in eens kale plekken boven op haar kont.

Hoe kan dat?

liefs Patrice

Kale plekken
wo, 02/01/2008 - 19:58
pia zz

heeft de kat vlooien? Het kan namelijk een vlooienallergie zijn. Wat ook mogelijk is, is een schimmelinfectie, maar dit moet je laten bekijken bij je dierenarts onder een UV lamp. Zou er in ieder geval wel even naar laten kijken.

vr, 04/01/2008 - 14:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Onze kater heeft dit ook nog gehad.
Hij had een soort van allergie, heeft een spuitje gekregen van de dierenarts tegen het krabben, is daarna vanzelf weggegaan.
Kan ook wel nog iets anders zijn. De kat van mijn schoonbroer deed niets anders dan haar eigen haren uittrekken, dit was ook net boven haar staart.
Het zou een zenuwtrek zijn, iets uit verveling of uit nerveusheid, net als honden die de hele dag achter hun staart bijten of op hun pootjes bijten...

ma, 21/01/2008 - 00:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Patrice,

Mijn buurvrouw heeft een russisch blauwe poes van 12 jaar. Sinds 1 jaar ook een lelijke kale plek op haar rug. Geen vlooien of allergie. Het is een hormoonprobleem. Kun je tabletjes voor krijgen.
Het helpt wel maar
Poes krijgt vreselijke honger ervan.
Pas wel op en vraag aan de dierenarts naar evt. tepeltumoren hierdoor.
Mijn buurvrouw is niet consequent met geven van medicijnen dus vandaar nog steeds die kale plek.

Succes

zo, 30/03/2008 - 23:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

In principe kan het van alles zijn, maar waar ik het eerst aan dacht is stress.
Ik weet niet hoe ze op de nieuwe kat reageerd, maar een kat kan snel stress ondervinden.
Is het sinds kort ontstaan? Nog nooit eerder gehad?

ma, 31/03/2008 - 11:49
pia zz

onze kat heeft het ook gehad, was een vlooienallergie, wel verstandig om even te laten nakijken, kan inderdaad ook een schimmel zijn, dat is alleen onder UV lamp te zien.

ma, 07/04/2008 - 12:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook onze poes heeft, met de komst van een kitten, ditzelfde probleem gehad. Het heeft te maken met stress door de komst van de kitten. Het beste is om zsm.met de poes naar de dierenarts te gaan, zodat hij hiervoor behandeld kan worden. Onze poes kreeg antibiotica, een spuit en zalf, werkte prima en al heel snel werden de klachten minder.

Het kan ook een voedselallergie zijn. Succes met uw poes!

vr, 02/05/2008 - 14:12
Elene

Mijn kat van 8 heeft dit ook. Het jeukt enorm, te zien aan haar rare sprongen soms. Volgens de dierenarts is het een allergie. Dat kan voor vlooien zijn (die heeft ze niet), voor eten, nog véél meer dingen, en ook voor... mensen! - de mensenhuidschilfers dan, zoals mensen allergisch kunnen zijn voor katten (dat is niet voor kattenhaar maar voor de kattenhuidschilfers). Ze krijgt prednison en dat helpt heel erg goed. Maar ze krijgt ze van mij zo min mogelijk pilletjes want ze zou er ook diabetes van kunnen krijgen... Dat lijkt me een ellendig gedoe, zie er bv maar eens voor te zorgen dat je kat op vaste tijdstippen eet! Dus op een lagere dosis dan het voorschrift van de dierenarts doet ze het ook goed. De dierenarts doet geen allergietest, want dat duurt lang en is heel erg duur. En zo erg is het nou ook weer niet... Het staat alleen raar, zo'n kale plek ineens weer.

vr, 16/05/2008 - 13:53
eleonora66

Dit kan verschillende oorzaken hebben:
Allergie
Stress (het haar wordt dan uitgetrokken door de kat)
Hormonaal (hoewel het haar in dit geval algemeen uitvalt)
Schimmel

Je gaat er best mee langs de dierenarts om uitsluitsel te geven.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag