Operatie niet gelukt - en nu?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 26/09/2008 - 16:43
wolf60

Operatie niet gelukt - en nu?

Een kleine 3 wk geleden is mijn Labrador geopereerd aan een zgn. 'bloed-oor'. De flap van zijn oor heeft 14 dagen verpakt gezeten in grofmazig gaas, waardoorheen door en door hechtingen in het oor zaten. Hij droeg een supergrote kap. Kosten: € 266,--
Omdat het oor een paar dagen voor de hechtingen er uit mochten wat bloedde, ben ik toch maar voor controle gegaan. Er was niks aan de hand, wel antibiotica mee. Kosten: € 25,--. Een uur nadat de hechtingen er uit waren (Lekker zalfje mee, met honing! Kosten: € 12,--), zat er weer vocht in zijn flap. De arts zegt nu dat dat al eens eerder was voorgekomen in zijn praktijk, dat er maar 2 opties waren: zo laten (wordt waarsch. frommel-oor) of nogmaals opereren... voor plm. € 300,--. Er is een kans dat het weer mislukt (dat werd er nu wél bijverteld).
Weet iemand van jullie of er ook nog zoiets is als garantie in dit soort gevallen?

vr, 26/09/2008 - 19:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Indien de ingreep niet correct is uitgevoerd ,is de dierenarts naar mijn mening aansprakelijk en dient een eventuele tweede benodigde operatie gratis te worden uitgevoerd.U zal hiervoor dan wel de mening van een andere dierenarts moeten inwinnen, vrees ik.
Overigens kan men tegenwoordig een ziektekostenverzekering afsluiten voor huisdieren.

wo, 01/10/2008 - 02:51
pia zz

Denk ook dat dit de enige optie is, en idd, een huisdierenverzekering is zeker aan te bevelen, heb ik zelf ook voor mijn hond, want operatie's kunnen enorm in de papieren gaan lopen.

Onderwerp gesloten