schuwe poes

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 06/02/2008 - 13:54
Zuster Bibi

schuwe poes

onze poes ( 6 jaar ) is sinds enkele maanden ontzettend schuw.
bij het binnenroepen moeten wij zelf al bij de deur weggaan anders komt ze helemaal niet binnen.
als je maar iets van geluid maakt in de keuken ( waar haar voerbakjes staan ) bv vaatwasser openen of een lade opentrekken schiet ze al weg.
ze is vaak buiten en is niet aangereden of zo.....
wie weet hoe we deze voor al voor haar vervelende toestand aan kunnen pakken....( o ja ze is spierwit maar niet doof of zo )
alvast bedankt voor het meedenken
brigitte

schuwe poes
za, 08/12/2007 - 14:31
S@nne

Hallo Brigitte, ook ik heb 2 poezen waarvan 1 schuw. Het zijn allebei perzen en de ene reageert ongeveer hetzelfde als jouw kat. Bij het binnenkomen als ze even in de tuin is geweest dan schiet ze langs me heen. En soms wil ze ook helemaal niet naar buiten als er (vreemde) geluiden zijn, en ook bij geluiden in huis. Verder is het een hardstikke lief beest,aanhalig op zijn tijd enz. en ik weet ook nog steeds niet hoe dit komt. Je hebt hier weinig aan vrees ik, maar dit berichtje alleen even om te vertellen dat jouw kat inderdaad niet de enige is met dit gedrag.
groet Sanne

zo, 09/12/2007 - 01:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

@ onze poes ( 6 jaar ) is sinds enkele maanden ontzettend schuw.

Grote kans dat ze buiten is geplaagd door kinderen of mensen die het als overlast zien in hun tuin.

Onze kat is door iemand met straatstenen bekogeld, toevallig dat ik het zag, hij liep alleen maar langs de tuinen op de stoep.

Sinds die tijd is hij altijd schuw gebleven en wantrouwend.
Veel liefde en aandacht geven, groeten Joke.

wo, 02/01/2008 - 20:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

De katten gewoon binnen laten.
Dan hebben andere mensen geen last van onze katten.
Doen wij ook.

do, 03/01/2008 - 10:34
S@nne

Beste mevr. of meneer de Haan,
Onze poes komt niet verder dan ons bankje op het terras, en dan nog niet langer als 5 minuten (vanwege de schuwheid, weet u wel.?), dus NIEMAND heeft hiervan last.
vr.groet S@nne

vr, 04/01/2008 - 17:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook voor dit geldt ga naar de DIERENARTS. Misschien heeft ze ergens last van of heeft ze pijn. Ze kan niet praten,maar laat ze dan in ieder geval even nakijken bij de dierenarts.

zo, 06/01/2008 - 20:43
Zuster Bibi

Hoi Allemaal

Bedankt voor het meedenken....
Ik dacht zelf dat ze misschien overgevoelig is voor ...geluid....
Kan dit...en heeft iemand er ervaring mee...

di, 15/01/2008 - 23:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Haan: > De katten gewoon binnen laten.
Ja dat deed ik ook, maar soms ontsnappen ze weleens razend snel.
En als zo'n kat dan ook nogeens met stenen wordt gegooid, ligt het aan de mens en niet aan de kat.

ma, 21/01/2008 - 00:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Brigitte,

Toen je poes naar binnen wilde is ze misschien zo geschrokken van een vreemde? Een engerd die kssssssh deed? Vergeten doen ze niet snel. Mijn oplossing zou zijn. Wanneer de poes naar binnen wil,deur helemaal openzetten, zelf weglopen en net doen of er niets aan de hand is. Indien poes binnen is rustig tegen haar praten.
Succes.

wo, 30/01/2008 - 15:30
DizzyBlend

Heb zelf 2 katten, het is volkomen normaal dat een kat zich zo gedraagd zoals jij beschrijft, in die zin dat (zoals al gezegd hierboven) als een kat ooit iets meemaakt (kan enige jaren geleden zijn) waarvan ze zich enorm verschiet, dit niet snel zal vergeten, en keer op keer bij herkennende geluiden of snelle bewegingen verschrikt zal reageren.
Mijn ene kat was vroeger vrij normaal, en sinds we een nieuwe kat erbij hebben genomen, wordt de oude geterroriseerd door de nieuwe.
Dus er zijn mss katten in jouw buurt waarmee jou kat af en toe vecht of mss mensen die er ooit is stout tegen hebben gedaan, (in mijn ogen lafaards maar dat terzijde), en de kat, zoals vele dieren, gaat snel conditioneren en dus bij elk herkennend vreemd luid geluid verschieten...
conclusie: niet echt veel aan te doen, behalve liefde geven aan je huisdieren en tonen dat jouw huis veilig is, laat ze altijd binnen, dat ze het gevoel krijgen dat het HUN huis ook is (ik zeg niet dat jij dit niet doet, kvertel het gwoon vanuit het kat hun standput:))

wo, 06/02/2008 - 13:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Brigitte, wat een schat van een poes, en ze lijkt als 2 druppels water op de mijne (ook 6 jaar).
Nou, ik merkte de afgelopen dagen dat ze opeens schrok van een geluid op mijn PC (ze ligt heel vaak naast mijn PC of op de printer). En ze was inderdaad wat gevoeliger voor allerlei plostelinge bewegingen en geluiden.
Ik gok idd dat ze buiten tegen iets of iemand was gelopen. Ook in verband met carnaval kan het zijn dat buiten meer lawaai was.
Ik hoop dat het over gaat. Misschien een goed idee even binnen houden. En een rustig plekje in huis waar ze ongestoord mag schuilen.
groetjes en succes

wo, 06/02/2008 - 13:54
kisska

Nog even aanvulling op de post boven. Hier is mijn beestje

schuwe poes
Onderwerp gesloten