Wespennest

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 07/07/2016 - 18:10
daucus

Wespennest

Wespen hebben een nest gemaakt in een vogelhuisje. Helaas hangt die dicht bij de deur. Dus hebben we die midden in de nacht met behulp van zaklantaarn verplaatst naar een boom achter in de tuin. Kunnen ze daar hun gang gaan. De volgende morgen vlogen er nog een stuk of vijftien wespen op de oude plek van het vogelhuisje. Na vier dagen zijn die wespen weer begonnen met een nest achterop een bankje die vlakbij het vogelhuisje staat. Dat was niet de bedoeling. Wordt dit weer een groot nest? Er kan toch niet weer een koningin in zitten?

do, 07/07/2016 - 21:34
boelie1978

Zit er niet iets in de nabije omgeving wat de wespen juist aantrekt tot dat plekje?

do, 07/07/2016 - 23:17
Ineke*

Citaat: Helaas hangt die dichtbij de deur. Het vogelhuisje (is verhuisd) + bankje staan nu toch niet dicht bij de deur ?.
Hulp vragen of wachten totdat ze weg zijn.

do, 07/07/2016 - 23:35
RdB

Kennelijk is in wespenogen de eerste plek een stuk interessanter als de tweede. Waarom? geen idee, betere aanvliegroutes? Er moeten immers gigantische aantallen prooien mee naar binnen gesleept worden. Bij een nest telde ik eens ~60 vliegbewegingen per minuut. Nu zal niet elke wesp een prooi bij zich gehad hebben (er is ook water en bouwmateriaal nodig) maar we praten dan toch nog over zo'n 25 insecten, per minuut! Sindsdien laat ik ze (net as jij) zo veel mogelijk hun gang gaan, bijzonder nuttige diertjes. Een andere mogelijkheid is wellicht zon. Bij lijken ze een voorkeur te hebben voor warme, zo niet hete plaatsen. Was de nieuwe plaats een stuk koeler? Maar helaas, geen idee hoe ze te overtuigen hun bouw-werkzaamheden te verplaatsen. Ik weet ook niet of de koningin verplaatsbaar is, maar waarom zouden ze anders opnieuw beginnen? Jonge koninginnen zijn er nog lang niet.
Ruud

vr, 08/07/2016 - 07:16
daucus

Het bankje staat nu op de oude plek van het vogelhuisje. Dit is niet zo'n zonnige plek. Alleen ochtendzon. Wel droog, want vlak onder een dakgoot. De wespen zijn erg actief.Ze hebben in korte tijd al een aardig nest gebouwd. Het blijft vreemd. Wespen in het vogelhuisje zijn ook druk bezig. Misschien de bank ook maar verplaatsen naar het vogelhuisje. Leuk experiment:)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag