Rode vlek op goudwinde

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 30/05/2020 - 18:08
Dominiek

Rode vlek op goudwinde

Een goudwinde vertoont een grote rode vlek op zijn rug (Zie foto). Is dit een ziekte of kan dit een wonde zijn (heb onlangs bezoek gehad van een reiger). De andere vissen zien er gezond uit. De nitrietwaarden van de vijver zijn goed.

za, 30/05/2020 - 19:43
René.W

Beste Dominiek,

Ik heb het idee dat dit inderdaad het werk van een reiger is.

Over het algemeen genezen de wonden wel, als het vijverwater optimaal is. Máár het is wel een zwakke plek, waar infecties kunnen ontstaan doordat bacteriën vrij spel hebben. Ik weet dat er een spray e.d bestaat, genaamd propolis. Dit is een soort waterbestendige vloeibare pleister. Zelf heb ik het bij de vissen nog nooit gebruikt. Ik weet niet of deze spray of zalf gewoon gelijk op de wond gedaan kan worden. Sommige ( koi ) liefhebbers brengen de vissen eerst onder narcose/ verdoving, reinigen de wond met waterstofperoxide, en gebruiken dan pas de propolis.

Ik zou het wel goed in de gaten houden.

Succes verder,

Groet René,

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag