Sarasa wordt aangevallen door shubunkins en windes

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/07/2015 - 16:14
VijverGuido

Sarasa wordt aangevallen door shubunkins en windes

Goedemiddag,
Ik heb afgelopen week 3 sarasa's gekocht. De eerste was al na 1 dag 'verdwenen'. De tweede wordt regelmatig achternagezeten en 'aangevallen'door de shubunkins en windes sinds gisteren. Ik zag net dat de vis flink beschadigd is aan de schubben en er hapjes uit de staart zijn. Wat is er aan de hand en wat kan ik doen? Graag advies.
Guido Meijer

ma, 20/07/2015 - 18:20
René.W

Hoi Guido,
Zelf heb ik mijn eerste vijver gekregen met 15 jaar, nu 31 jaar later heb ik nog steeds een combinatie van verschillende soorten vissen bij elkaar. Zowel Goudvis, Sarasa, winde, Shubukins. Naar mijn mening gaat dit wel goed. Het kan heel goed paaigedrag zijn, wat ook met veel achtervolgingen etc. gemoied gaan. Een andere reden dat andere vissen deze aanvielen kan zijn, doordat andere vissen hun terratorium verdedigen, maar ook wanneer er een zieke vis in hun omgeving komt, die ze gaan verdrijven. Zoiets merk je ook in een aquarium.
Wat ik regelmatig gebruik is vijverzout. Deze wordt o.a gebruikt om stress bij de vissen te verminderen en helpt om schimmel en parasieten te voorkomen.
Een ander punt : Meer schuilplaatsen creeren door planten etc.
Bij aankoop van de vissen, zagen die er gezond uit en actief ? Soms wilt het voorkomen, dat deze toch al parasieten e.d bij zich dragen. Gr. René,

ma, 20/07/2015 - 14:28
birdwatcher

sarasa is net als shibunkin gewoon een goudvis , het zal dus gewoon paaigedrag zijn

za, 25/07/2015 - 16:27
VijverGuido

Bedankt voor de reacties. Het lijkt inmiddels wat rustiger in de vijver. Ik heb twee voornamelijk witte sarasa's en een voornamelijk oranje. De twee witte zijn de slachtoffers en laten zich nog maar sporadisch zien. Beide zijn flink beschadigd aan de zijkanten en staarten inmiddels door de brute achtervolgingen. Ik vraag me af of het wel paaigedrag is. Schuilplaatsen zijn er voldoende. Bij het kopen waren ze niet beschadigd en levendig, de eerste week geen problemen, hoewel 1 van de witte sarasa's zich niet zien en de andere na een week ineens leek te worden belaagd. De 2e kwam later ook aan de beurt maar heeft minder schade. Het blijft vreemd, ik ben benieuwd of ze (nog) herstellen.

zo, 26/07/2015 - 15:53
VijverGuido

Bedankt voor de reactie!
Ik zal de twee witte sarasa's even op zout water zetten om problemen te voorkomen. Ze lijken ect verwondt te zijn aan de zijkanten.
Ik hoop dat het paaigedrag is inderdaad. Dan zou het weer moeten stoppen.
Indien er verandering/verbetering is zal ik het posten.
Guido Meijer

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag