Twee vijver een filter

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 10/05/2019 - 08:43
Tjalling

Twee vijver een filter

Hallo ik ben Tjalling
Ik heb een kleine vijvver van ongeveer 350 liter en nog een van circa 450 nu heb ik een filter die kan van 1000 liter tot 3000 liter hebben . Maar nu de vraag kan ik van de ene vijver via de ander vijver het filter gebruiken ? De ene is hoger dan de ander en ik wil via een waterval de vijvers verbinde het zijn vijver,s zitten niet in de grond maar staan boven de grond met hout er om heen.
Ik hoor graag wat advies
M.v.g Tjalling

vr, 10/05/2019 - 20:09
René.W

Beste Tjalling,

Naar mijn mening moet dit kunnen. De filter heeft een capaciteit van 1000 / 3000 liter. De vijvers totaal 800 liter.

Echter moet men wel rekening houden met de capaciteit van de pomp. Als de pomp in de onderste vijver geplaatst word, en de filterafvoer in de bovenste en het water d.m.v een waterval terug kan stromen zou het géén probleem moeten zijn. Er word toch gefilterd water aangevoerd.

Zelf hebben wij een ( kleine ) vijver met koi's, omdat hier géén zuurstofplaten in kunnen, omdat deze als maal dienen voor de vissen, heb ik ernaast een vijvertje met zuurstofplanten. Het water word gepompt uit de vijver, gaat naar de meerkamerfilter en dan terug de vijver met planten in. D.m.v een doorvoer zijn deze verbonden. In principe wat u ook van plan zou zijn.

Ik ben hier erg tevreden over, en het werkt voor ons perfect.

Groet René,

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag