Twee vijver een filter

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 10/05/2019 - 08:43
Tjalling

Twee vijver een filter

Hallo ik ben Tjalling
Ik heb een kleine vijvver van ongeveer 350 liter en nog een van circa 450 nu heb ik een filter die kan van 1000 liter tot 3000 liter hebben . Maar nu de vraag kan ik van de ene vijver via de ander vijver het filter gebruiken ? De ene is hoger dan de ander en ik wil via een waterval de vijvers verbinde het zijn vijver,s zitten niet in de grond maar staan boven de grond met hout er om heen.
Ik hoor graag wat advies
M.v.g Tjalling

vr, 10/05/2019 - 20:09
René.W

Beste Tjalling,

Naar mijn mening moet dit kunnen. De filter heeft een capaciteit van 1000 / 3000 liter. De vijvers totaal 800 liter.

Echter moet men wel rekening houden met de capaciteit van de pomp. Als de pomp in de onderste vijver geplaatst word, en de filterafvoer in de bovenste en het water d.m.v een waterval terug kan stromen zou het géén probleem moeten zijn. Er word toch gefilterd water aangevoerd.

Zelf hebben wij een ( kleine ) vijver met koi's, omdat hier géén zuurstofplaten in kunnen, omdat deze als maal dienen voor de vissen, heb ik ernaast een vijvertje met zuurstofplanten. Het water word gepompt uit de vijver, gaat naar de meerkamerfilter en dan terug de vijver met planten in. D.m.v een doorvoer zijn deze verbonden. In principe wat u ook van plan zou zijn.

Ik ben hier erg tevreden over, en het werkt voor ons perfect.

Groet René,

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag