Carmona blaadjes hangen er slapjes bij

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 18/09/2010 - 19:52
thatsrosalie

Carmona blaadjes hangen er slapjes bij

Hallo!

Ik heb deze carmona een half jaar geleden aan mn vriend gegeven, en hij verzorgt hem volgens mij goed. 's Avonds besproeien, water wanneer de grond droog begint te voelen en eens in de week voeden met bonsai-voeding.
Een maand geleden is hij een week weg geweest en heeft de bonsai veel te weinig licht gehad (zonne-gordijn voor het raam..) Nou leek hij daar prima bovenop te komen, maar ik vond z'n bladeren erg groot worden voor een bonsai. Nou hangen sinds ongeveer een week z'n blaadjes heel slapjes. Ook geeft hij nog maar heel weinig bloemetjes (sinds de week-zonder-licht heeftie 1 bloemetje gegeven).
Bijgaans ook een foto.

Heeft iemand enig idee wat er mis gaat, en misschien belangrijker, wat er aan te doen is?
Alvast heel hartelijk bedankt,

Rosalie

p.s.: hier nog een close-up: http://tinyurl.com/yyzrvz6c

Carmona blaadjes hangen er slapjes bij
za, 18/09/2010 - 21:45
Hertogh

Rosalie,

Ik denk dat dit boompje te weinig licht(zon)krijgt waardoor zijn bladeren te groot uitgroeien. Denk ook dat deze in slechte grond staat, te weinig doorlaatbaar is en daardoor te lang te nat staat en niet de kans krijgt af en toe aan te drogen.(verpotten). Binnen in de huiskamer is ook de luchtvochtigheid te laag voor deze soort(boven een schaal water plaatsen). Elke week bemesten lijkt me ook nogal veel...

Hopelijk kan één van de experts je helpen met meer info..

GRTZ

di, 19/10/2010 - 18:22
thatsrosalie

Ik heb hier nog wat rond zitten lezen en ik denk inderdaad dat de voeding/bemesting te veel is en dat het ook aan de grond ligt, dat die niet droog genoeg kan worden. Hoewel ik het eigenlijk vreemd vind dat hij te nat zou staan, omdat er gaten in de pot zitten, dus overtollig water zou er uit stromen, toch? Maar echt drogen doet ie dan natuurlijk nooit, als je te vaak water geeft.
Het boompje ziet er met de week slechter uit, dus ik vrees het ergste.
In ieder geval bedankt voor je reactie, hopelijk is ie nog te redden (maar verpotten zal erg lastig zijn...)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag