deel bonsai lijkt dood

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 30/12/2010 - 14:17
syl2911

deel bonsai lijkt dood

Hallo,

mijn bonsai (ilexinfo-icon)heeft deels verdroogde bladeren en takjes.
Ik water hem dagelijks (beetje) en 1x per week heel erg nat.
Hij stond schuin voor de kachel bij de woonkamerdeur en de achterzijde is dus nu erg droog en valt uit. Ik heb de bonsai nu verplaatst naar de vensterbank, verder bij de kachel vandaan.
Weet iemand hoe ik hem weer gezond krijg en hou?

do, 30/12/2010 - 21:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Ilexinfo-icon, die eigenlijk winterhard is, voor de kachel zetten op een te donkere plek, is vragen om problemen.
Zet de plant licht en op een koele plaats; bij voorkeur een onverwarmde slaapkamer. In het voorjaar kun je dan zien waar de plant nog uitloopt.

vr, 31/12/2010 - 01:21
MeijerN

Syl2911, Als je Ilexinfo-icon zich herstelt, wat een kwestie van afwachten is natuurlijk en hij staat straks weer buiten waar hij hoort, maak hem dan niet 1x per week extra nat. Bij een normale dagelijkse watergift is dit nergens voor nodig. Komt nog bij dat er uiteindelijk wortelrot kan ontstaan als de drainage in de bonsaipot niet goed is.

Gr. Nick

ma, 03/01/2011 - 13:08
martimen

Hey,

Wat de rest zei inderdaad doen, maar ik zou zeker nu niet gewoon elke x water blijven geven, ik zou even wachten tot de aarde aan de oppervlakte een beetje begint op te drogen. Dan pas weer water geven.

Mijn eigen Ilexinfo-icon (die staat buiten) heb ik sinds het begin van de winter geen water meer gegeven en de grond is nog steeds vochtig.

Onderwerp gesloten