Heeft mijn bonzai spint?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 14/06/2004 - 22:14
garp

Heeft mijn bonzai spint?

Mijn bonzai boompje verliest zijn blad. De blaadjes, normaal groen, worden, eerst gedeeltelijk, donkerbruin. Het is een ovaal-vormig blad, en de buitenste helft wordt eerst bruin. Je kunt het bruine deel er zo van afbreken. Laat je het zitten, dan wordt het hele blad bruin en komt er een ribbelig laagje bovenop. Uiteindelijk valt het blad eraf. Eerst was het hier en daar een blaadje, maar nu is het wel heel erg aan het worden; tientallen per dag.
Ik weet niet welke soort het boompje is; wel dat de blaadjes niet stinken en dat het dan dus geen serissa zou kunnen zijn. Er zitten hele kleine witte bloempjes in, belvormig, geen aparte blaadjes.
Mijn huis is niet erg licht, dus eerst dacht ik dat het misschien daar aan lag. Maar misschien is het wel spint? Ik heb e.e.a. op internet nagezocht en vond wat beschrijvingen over spint die hierop leken.
Zoals het nu gaat, hou ik binnenkort geen boompje meer over. Kan iemand mij helpen?

di, 15/06/2004 - 21:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Goh,
Aan je beschrijving te horen lijkt me dat je een carmona hebt. De naam moet je eigenlijk weten want de verzorging is per soort verschillend. Zoek eens op het net naar carmona en vergelijk de foto's, is het dezelfde dan weet ik je wat info over deze soort te mailen.
Ga een afbeelding van een carmona toevoegen dan moet je niet zoeken. Mijn boompje,.!

Heeft mijn bonzai spint?
di, 15/06/2004 - 21:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

hey Mbytebier13,
je mag de info gerust hier plaatsen hoor, kan die ook wel gebruiken ;-), heb nl. ook zo'n boompje die het nie perfect doet

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag